Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Kulturens nationalisering

- Et etnologisk perspektiv på det nationale

Bag om Kulturens nationalisering

Nationalisme er ofte blevet opfattet som noget, derhører hjemme i politikkens eller ideologiernes verden. I denne bog, der anlægger en etnologisk synsvinkel, ses det nationale som et mere omfattende kulturelt fænomen, der har præget væsentlige sider af dagliglivet i de sidste to århundreder. Med titlen Kulturens Nationalisering henvises til den proces, hvormed kulturen gøres national, bliver bærer af nationale budskaber og retter sig ind efter nationale skillelinjer. Det kan være elementer fra naturen, fra historien eller fra dagliglivet, som vælges til ud, tillægges ny betydning og bygges sammen til et nyt kulturelt system. Bogen belyser denne nationaliseringsproces gennem en række eksempelstudier, som henter deres temaer fra vidt forskellige sider af kulturhistorien: Mødet mellem dansk og tysk i grænselandet, danskernes brug af flaget, den såkaldte folkekultur og dens museer, en ´national´ byggeskik og brugen af det nationale i sport, turisme, markedsføring m.m. Bogen er redigeret af professor emeritus, Bjarne Stoklund, Institut for Arkæologi og Etnologi, KU. PRESSEN SKREV: »En væsentlig bog om et væsentligt emnekompleks. Den har nyttige litteraturhenvisninger og krydshenvisninger mellem de enkelte artikler. Sproget er klart og godt, sådan som man har ret til at forvente det.« - Ole Feldbæk, Jyllands-Posten »I den fortræffelige bog om kulturens nationalisering understreges det, at nationalitet i mange henseender er noget konstrueret[...]Det er en bog, der gør en klog på de myter, vores opfattelse af omverdenen er baseret på.« - Steffen Heiberg, Politiken English The book aims to throw light on the process by which culture and everyday life has been ´nationalized´ over the last two hundred years. This process is described by a series of examples from things such as the flag, museums, architecture, sports and turism. Text in Danish.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788772895413
  • Indbinding:
  • Hæftet
  • Sideantal:
  • 234
  • Udgivet:
  • 12. februar 1999
  • Udgave:
  • 1
  • Størrelse:
  • 161x238x14 mm.
  • Vægt:
  • 490 g.
  På lager
Leveringstid: 1-3 hverdage
Forventet levering: 28. december 2024
Forlænget returret til d. 31. januar 2025
  •  

    Kan ikke leveres inden jul.
    Køb nu og print et gavebevis

Beskrivelse af Kulturens nationalisering

Nationalisme er ofte blevet opfattet som noget, derhører hjemme i politikkens eller ideologiernes verden. I denne bog, der anlægger en etnologisk synsvinkel, ses det nationale som et mere omfattende kulturelt fænomen, der har præget væsentlige sider af dagliglivet i de sidste to århundreder. Med titlen Kulturens Nationalisering henvises til den proces, hvormed kulturen gøres national, bliver bærer af nationale budskaber og retter sig ind efter nationale skillelinjer. Det kan være elementer fra naturen, fra historien eller fra dagliglivet, som vælges til ud, tillægges ny betydning og bygges sammen til et nyt kulturelt system.

Bogen belyser denne nationaliseringsproces gennem en række eksempelstudier, som henter deres temaer fra vidt forskellige sider af kulturhistorien: Mødet mellem dansk og tysk i grænselandet, danskernes brug af flaget, den såkaldte folkekultur og dens museer, en ´national´ byggeskik og brugen af det nationale i sport, turisme, markedsføring m.m.
Bogen er redigeret af professor emeritus, Bjarne Stoklund, Institut for Arkæologi og Etnologi, KU.
PRESSEN SKREV:

»En væsentlig bog om et væsentligt emnekompleks. Den har nyttige litteraturhenvisninger og krydshenvisninger mellem de enkelte artikler. Sproget er klart og godt, sådan som man har ret til at forvente det.«
- Ole Feldbæk, Jyllands-Posten
»I den fortræffelige bog om kulturens nationalisering understreges det, at nationalitet i mange henseender er noget konstrueret[...]Det er en bog, der gør en klog på de myter, vores opfattelse af omverdenen er baseret på.«
- Steffen Heiberg, Politiken
English
The book aims to throw light on the process by which culture and everyday life has been ´nationalized´ over the last two hundred years. This process is described by a series of examples from things such as the flag, museums, architecture, sports and turism. Text in Danish.

Brugerbedømmelser af Kulturens nationalisering



Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.