Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Kvalitetsudvikling og dokumentation i sundhedsvæsenet

Bag om Kvalitetsudvikling og dokumentation i sundhedsvæsenet

Denne nye udgave af Dokumentation og kvalitetsudvikling har sit fokus i et område med eksplosiv udvikling. I sundhedsvæsenet er der et stigende fokus på et forskningsbaseret fagligt grundlag for sundhedsydelser, og der er høje forventninger til kvaliteten af disse, både i tilrettelæggelsen af patient- og borgerforløb og i samspillet og kommunikationen mellem patient/borger og sundhedspersonale. Bogen behandler gennem 19 kapitler dette område og indledes med et par historiske oversigtskapitler om de strategier og handleplaner, der har ført Danmark frem mod nutidens høje niveau inden for kvalitetsudvikling og dokumentation. I bogen belyses forskellige aspekter af kvalitetsudvikling: kvalitetsudviklingsprocessen, patientforløb, patientsikkerhed, evidensbaseret praksis, kliniske retningslinjer, kliniske kvalitetsdatabaser, klinisk kvalitetsledelse samt kvalitative og kvantitative metoder til kvalitetsudvikling i sundhedsvæsenet. Derudover belyses dokumentationen som en naturlig relation til kvalitetsudvikling: Dokumentation af data, som understøtter den faglige kommunikation om en sundhedsfaglig høj kvalitet og gode patientforløb samt kvalitetsmonitorering og -udvikling. Her beskrives dokumentationens rammer og krav, selve dokumentationsprocessen, de mangeartede it-systemer på hospitaler og i primærsektoren, samt den digitale kommunikation og det digitale samarbejde i sundhedsvæsenet. Bogen afrundes med en perspektivering over udfordringer og effekter af kvalitetsudvikling og dokumentation. Med udgangspunkt i en tværfaglig kvalitetsudvikling og dokumentation kan bogen anvendes af alle faggrupper i sundhedsvæsenet, om end bogen oftest anvender eksempler fra sygepleje til at skabe forståelse for specifikke begreber inden for kvalitetsudvikling og dokumentation. Den helt nødvendige forståelse for området hos sundhedsvæsenets ansatte giver grund til at anvende bogen både i klinisk praksis og i alle de sundhedsfaglige uddannelser, hvor der arbejdes med kvalitetsudvikling, klinisk lederskab, klinisk beslutningstagning, patientforløb og dokumentation.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788717042605
  • Indbinding:
  • Hæftet
  • Sideantal:
  • 450
  • Udgivet:
  • 28. april 2016
  • Udgave:
  • 1
  • Størrelse:
  • 179x241x19 mm.
  • Vægt:
  • 720 g.
  På lager
Leveringstid: 1-3 hverdage
Forventet levering: 21. december 2024
Forlænget returret til d. 31. januar 2025
  •  

    Kan leveres inden jul

Beskrivelse af Kvalitetsudvikling og dokumentation i sundhedsvæsenet

Denne nye udgave af Dokumentation og kvalitetsudvikling har sit fokus i et område med eksplosiv udvikling. I sundhedsvæsenet er der et stigende fokus på et forskningsbaseret fagligt grundlag for sundhedsydelser, og der er høje forventninger til kvaliteten af disse, både i tilrettelæggelsen af patient- og borgerforløb og i samspillet og kommunikationen mellem patient/borger og sundhedspersonale.
Bogen behandler gennem 19 kapitler dette område og indledes med et par historiske oversigtskapitler om de strategier og handleplaner, der har ført Danmark frem mod nutidens høje niveau inden for kvalitetsudvikling og dokumentation.
I bogen belyses forskellige aspekter af kvalitetsudvikling: kvalitetsudviklingsprocessen, patientforløb, patientsikkerhed, evidensbaseret praksis, kliniske retningslinjer, kliniske kvalitetsdatabaser, klinisk kvalitetsledelse samt kvalitative og kvantitative metoder til kvalitetsudvikling i sundhedsvæsenet.
Derudover belyses dokumentationen som en naturlig relation til kvalitetsudvikling: Dokumentation af data, som understøtter den faglige kommunikation om en sundhedsfaglig høj kvalitet og gode patientforløb samt kvalitetsmonitorering og -udvikling. Her beskrives dokumentationens rammer og krav, selve dokumentationsprocessen, de mangeartede it-systemer på hospitaler og i primærsektoren, samt den digitale kommunikation og det digitale samarbejde i sundhedsvæsenet.
Bogen afrundes med en perspektivering over udfordringer og effekter af kvalitetsudvikling og dokumentation.
Med udgangspunkt i en tværfaglig kvalitetsudvikling og dokumentation kan bogen anvendes af alle faggrupper i sundhedsvæsenet, om end bogen oftest anvender eksempler fra sygepleje til at skabe forståelse for specifikke begreber inden for kvalitetsudvikling og dokumentation. Den helt nødvendige forståelse for området hos sundhedsvæsenets ansatte giver grund til at anvende bogen både i klinisk praksis og i alle de sundhedsfaglige uddannelser, hvor der arbejdes med kvalitetsudvikling, klinisk lederskab, klinisk beslutningstagning, patientforløb og dokumentation.

Brugerbedømmelser af Kvalitetsudvikling og dokumentation i sundhedsvæsenet



Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.