Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Kvinden i fransk kunst

Bag om Kvinden i fransk kunst

"Fra gotikkens Madonna til Maillols Pomona, fra Watteaus Cythere-ø til Gauguins Tahiti, fra det galante århundredes Venus-dyrkelse til Delacroix’ 'Sardanapal'-orgie af kvindelegemer, fra klassicismens antikt draperede Thetis og levende Mme Récamier til Degas’ balletdanserinder og Renoirs 'Baigneuser' er kvinden den bestandigt fornyende livskilde, der gennem alle tider skænker fransk kunst den ungdom og smil, dens skønhed og ånd." 'Kvinden i fransk kunst' omhandler skildringen af kvinder i den franske kunsthistorie. Kvindefiguren går som motiv igen hos utallige af de største franske kunstnere, og hver har sin helt egen måde at skildre hende på. Kai Flor (1886-1965) var dansk forfatter, oversætter og musik- og kunstkritiker. Flors forfatterskab omfatter bl.a. bøger om kunst, musik, poesi og arkitektur, men han er bedst kendt for sine håndbøger om klassisk musik. Som oversætter har han bl.a. oversat Vincent van Goghs breve, Darwins udødelige Tanker, Gullivers Rejse og Skatte-øen til dansk. Kai Flor var Ridder af Dannebrog.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788726326086
  • Udgivet:
  • 13. Januar 2020
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Kvinden i fransk kunst

"Fra gotikkens Madonna til Maillols Pomona, fra Watteaus Cythere-ø til Gauguins Tahiti, fra det galante århundredes Venus-dyrkelse til Delacroix’ 'Sardanapal'-orgie af kvindelegemer, fra klassicismens antikt draperede Thetis og levende Mme Récamier til Degas’ balletdanserinder og Renoirs 'Baigneuser' er kvinden den bestandigt fornyende livskilde, der gennem alle tider skænker fransk kunst den ungdom og smil, dens skønhed og ånd."

'Kvinden i fransk kunst' omhandler skildringen af kvinder i den franske kunsthistorie. Kvindefiguren går som motiv igen hos utallige af de største franske kunstnere, og hver har sin helt egen måde at skildre hende på.

Kai Flor (1886-1965) var dansk forfatter, oversætter og musik- og kunstkritiker. Flors forfatterskab omfatter bl.a. bøger om kunst, musik, poesi og arkitektur, men han er bedst kendt for sine håndbøger om klassisk musik. Som oversætter har han bl.a. oversat Vincent van Goghs breve, Darwins udødelige Tanker, Gullivers Rejse og Skatte-øen til dansk. Kai Flor var Ridder af Dannebrog.

Brugerbedømmelser af Kvinden i fransk kunstFind lignende bøger
Bogen Kvinden i fransk kunst findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.