Udvidet returret til d. 31. januar 2025
Bag om Livets træ

Olaf Spillemand rejser for anden gang de lange vej over Atlanten i håb om, at den nye verden kan tilbyde gunstigere levevilkår end hjemlandet Island. Meget har ændret sig, siden de første islændinge slog sig ned i Nye Island i Canada og mødte isvintre, oversvømmelser og myggeplage, men ikke desto mindre venter der mange prøvelser forude for Olaf og hans familie. Særligt den utilpassede søn Jens Duffrin har svært ved at finde sig til rette; han bliver udstødt af det islandske samfund i Winnipeg og må sættes i pleje hos de gudfrygtige mennonitter. Siden hen vælger han at drage rundt i landet med det Internationale Cirkus som del af et ”islændigetableau”, hvor han sammen med tvillingesøstrene Womba og Tromba fremstilles som kuriositeten ”Dværgefolket fra Ishavet”. Livets træ er anden og sidste del af Bödvar Gudmundsson udvandrer- og slægtshistorie, der beretter om de mange islændinge, der i det 19. århundrede valgte at drage over Atlanten i søgen efter et bedre liv. Bogen er baseret på breve af forfatterens forfædre og er sammen med første del, ”Vindenes hjem”, blevet tildelt den Islandske Litteraturpris. ”Man forbinder ikke Island med amerikansk indvandrerhistoire, men det er, hvad romanen ”Livets træ” handler om. Læseren følger Olaf Spillemand og hans families forsøg på at finde lykken i Winnipeg. Handlingen styres af de breve som familien sender hjem til Island, og som forfatteren, Bödvar Gudmundsson, har fundet i sine egne slægtsarkivalier. Der er altså tale om en vis autencitet, parret med frodig og menneskekyndig fortællelyst. Romanen er andet og sidste bind om udvandrerfamilien. Nummer et, ”Vindenes hjem” kom i 2002 og følger især sønnen Jens, der har svært ved at tilpasse sig og må klare sig på egen ret usædvanlige facon. En vis fortælling, som forståeligt har indbragt forfatteren den islandske litteraturpris.” Femina Romanen kommer godt omkring de både livskraftige og de mere skrøbelige grene på livets og slægtens træ, og giver et troværdigt billede af et isoleret, ”vildt” islandsk samfund og af et nybyggersamfund, der trods sammenhold langsomt integrerer si i det fremmede. Historien bygger på efterladte breve fra forfatterens slægtninge og fremstår i sig selv som et langt brev til yngste generation. En fin slægtsroman der med sit menneskemylder og mange sideskud kræver læserens koncentration og fordybelse.” Dansk BiblioteksCenter Bödvar Gudmundsson er født i Island i 1939 og er uddannet cand.mag. i islandsk sprog og litteratur fra Universitetet i Reykjavik. Er i dag freelance forfatter med fast bopæl i Danmark. Deburterede i 1964 med en digtsamling og har siden skrevet skuespil, noveller og romaner. Fik i 1996 den Islandske Litteraturpris for bøgerne ”Vindens hjem” og ”Livets træ”.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788771074925
  • Format:
  • MP3
  • Udgivet:
  • 3. juli 2016
  • Oplæser:
  • Aksel Hundslev
  • BLACK NOVEMBER
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Livets træ

Olaf Spillemand rejser for anden gang de lange vej over Atlanten i håb om, at den nye verden kan tilbyde gunstigere levevilkår end hjemlandet Island. Meget har ændret sig, siden de første islændinge slog sig ned i Nye Island i Canada og mødte isvintre, oversvømmelser og myggeplage, men ikke desto mindre venter der mange prøvelser forude for Olaf og hans familie.
Særligt den utilpassede søn Jens Duffrin har svært ved at finde sig til rette; han bliver udstødt af det islandske samfund i Winnipeg og må sættes i pleje hos de gudfrygtige mennonitter. Siden hen vælger han at drage rundt i landet med det Internationale Cirkus som del af et ”islændigetableau”, hvor han sammen med tvillingesøstrene Womba og Tromba fremstilles som kuriositeten ”Dværgefolket fra Ishavet”.
Livets træ er anden og sidste del af Bödvar Gudmundsson udvandrer- og slægtshistorie, der beretter om de mange islændinge, der i det 19. århundrede valgte at drage over Atlanten i søgen efter et bedre liv. Bogen er baseret på breve af forfatterens forfædre og er sammen med første del, ”Vindenes hjem”, blevet tildelt den Islandske Litteraturpris.
”Man forbinder ikke Island med amerikansk indvandrerhistoire, men det er, hvad romanen ”Livets træ” handler om. Læseren følger Olaf Spillemand og hans families forsøg på at finde lykken i Winnipeg. Handlingen styres af de breve som familien sender hjem til Island, og som forfatteren, Bödvar Gudmundsson, har fundet i sine egne slægtsarkivalier. Der er altså tale om en vis autencitet, parret med frodig og menneskekyndig fortællelyst. Romanen er andet og sidste bind om udvandrerfamilien.
Nummer et, ”Vindenes hjem” kom i 2002 og følger især sønnen Jens, der har svært ved at tilpasse sig og må klare sig på egen ret usædvanlige facon. En vis fortælling, som forståeligt har indbragt forfatteren den islandske litteraturpris.” Femina
Romanen kommer godt omkring de både livskraftige og de mere skrøbelige grene på livets og slægtens træ, og giver et troværdigt billede af et isoleret, ”vildt” islandsk samfund og af et nybyggersamfund, der trods sammenhold langsomt integrerer si i det fremmede. Historien bygger på efterladte breve fra forfatterens slægtninge og fremstår i sig selv som et langt brev til yngste generation. En fin slægtsroman der med sit menneskemylder og mange sideskud kræver læserens koncentration og fordybelse.” Dansk BiblioteksCenter
Bödvar Gudmundsson er født i Island i 1939 og er uddannet cand.mag. i islandsk sprog og litteratur fra Universitetet i Reykjavik. Er i dag freelance forfatter med fast bopæl i Danmark. Deburterede i 1964 med en digtsamling og har siden skrevet skuespil, noveller og romaner. Fik i 1996 den Islandske Litteraturpris for bøgerne ”Vindens hjem” og ”Livets træ”.

Brugerbedømmelser af Livets træ



Find lignende bøger
Bogen Livets træ findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.