Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Magt og mennesker i Danmarks middelalder

Bag om Magt og mennesker i Danmarks middelalder

Magt og mennesker i Danmarks middelalder er et ambitiøst forsøg på at frembringe et populær historisk værk om middelalderen, der i et ligefremt og ukunstlet sprog giver en up-to-date fremstilling af begivenheder og dagligliv fra begyndelsen af 1000-tallet til midten af 1500-tallet. Stilen er den sædvanlige Kåre Johannessenske ... Fakta og historiske tal serveres med stor underfundighed og med et glimt i øjet. Læseren vil aldrig kede sig. Forfatteren er kendt for at være en eminent fortæller og formidler af historie, og hans retoriske stil går igen i bogen. På sin vej op gennem middelalderen krydrer han sin fortælling med anekdoter og små, personlige vurderinger og statements. Man er aldrig i tvivl om, at forfatteren er der, og hvem forfatteren er, nemlig Kåre Johannessen, der ufortrødent lægger sig i sporene af store formidlere som Palle Lauring, Piet van Deurs og Erik Kjersgaard, der hver på deres måde havde – eller har – en eminent evne til servere historien levende og underholdende for danskerne. Bogen er opdelt i 15 kapitler, og som tilgift til hvert kapitel helliger Kåre Johannessen sig dels en af middelalderens store nyskabelser som fx: ”Mursten” eller ”Skriftkulturen”, dels behandler han et relevant og vedkommende tema som ”Kvinder”, ”Penge” og ”Overtro”, men også overraskende emner som fx ”Humor” og ”Sex”. Alt sammen leveret på en afvæbnende måde, der kommer læseren i møde i øjenhøjde. Bogen er desuden spækket med flotte illustrationer og særligt tegnede vignetter, der afspejler middelalderens mangfoldige univers.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788740658514
 • Indbinding:
 • Hardback
 • Sideantal:
 • 366
 • Udgivet:
 • 12. Marts 2020
 • Udgave:
 • 1
  På lager
Leveringstid: 1-2 hverdage
Forventet levering: 23. Juli 2024

Beskrivelse af Magt og mennesker i Danmarks middelalder

Magt og mennesker i Danmarks middelalder er et ambitiøst forsøg på at frembringe et populær historisk værk om middelalderen, der i et ligefremt og ukunstlet sprog giver en up-to-date fremstilling af begivenheder og dagligliv fra begyndelsen af 1000-tallet til midten af 1500-tallet.
Stilen er den sædvanlige Kåre Johannessenske ... Fakta og historiske tal serveres med stor underfundighed og med et glimt i øjet. Læseren vil aldrig kede sig. Forfatteren er kendt for at være en eminent fortæller og formidler af historie, og hans retoriske stil går igen i bogen. På sin vej op gennem middelalderen krydrer han sin fortælling med anekdoter og små, personlige vurderinger og statements. Man er aldrig i tvivl om, at forfatteren er der, og hvem forfatteren er, nemlig Kåre Johannessen, der ufortrødent lægger sig i sporene af store formidlere som Palle Lauring, Piet van Deurs og Erik Kjersgaard, der hver på deres måde havde – eller har – en eminent evne til servere historien levende og underholdende for danskerne.
Bogen er opdelt i 15 kapitler, og som tilgift til hvert kapitel helliger Kåre Johannessen sig dels en af middelalderens store nyskabelser som fx: ”Mursten” eller ”Skriftkulturen”, dels behandler han et relevant og vedkommende tema som ”Kvinder”, ”Penge” og ”Overtro”, men også overraskende emner som fx ”Humor” og ”Sex”. Alt sammen leveret på en afvæbnende måde, der kommer læseren i møde i øjenhøjde.

Bogen er desuden spækket med flotte illustrationer og særligt tegnede vignetter, der afspejler middelalderens mangfoldige univers.

Brugerbedømmelser af Magt og mennesker i Danmarks middelalder

 • Thomas T. 21. April 2020

  Middelalderen er alt andet end sort i "Magt og mennesker i Danmarks Middelalder". Det er lykkedes Kaare Johannessen i sin fortælling at give denne ellers ret ukendte del af danmarkshistorien både lys og varme. Med stor indsigt giver Kaare Johannessen et nuanceret billede af vores aktuelle viden om middelalderen for enhver med interesse for historie og historier. Med sikker hånd er der udvalgt og på en meget læsværdig måde forklaret nogle helt centrale temaer i perioden, uden at bogen fortaber sig i tekniske detaljer og en strøm at årstal. Bogen skal især have ros for at sætte ikke bare personer men også ansigter på historiske og karakteristiske mennesker i perioden; fra bonden og håndværkeren til kongen og hans dronning. Dermed kommer bogen helt tæt på og bliver relevant for os idag, fordi vi alligevel kan genkende typerne. Bogen kan varmt anbefales som en ny klassiker på området.


Find lignende bøger
Bogen Magt og mennesker i Danmarks middelalder findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.