Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Mangfoldighed

Bag om Mangfoldighed

"Mangfoldighed" er en del af Ole Sarvigs digtkreds, der i øvrigt består af "Grønne digte", "Jeghuset", "Legende" og "Menneske". Digtene kredser om menneskets universelle krise og søger at finde løsningen herpå. I "Mangfoldighed" øges den religiøse bevidsthed, og vi ser de første skridt mod erkendelsen af, at mennesket må gennemleve ensomheden og den nihilistiske tilstand for at kunne overvinde den. Ole Sarvig (1921-1981) var dansk forfatter og digter. Han er mest kendt for sin lyrik, men han skrev også romaner, essays og debatbøger om billedkunst m.m. Han debuterede i 1943 med digtsamlingen "Grønne digte", og digtet "Regnmaaleren" herfra er optaget i Kulturkanonen. Et hovedtema i Sarvigs forfatterskab er det moderne menneskes krisesituation og udsathed i en verden uden faste normer, hvortil den eneste løsning synes at være nåden og kærligheden i en religiøs forstand. Ole Sarvig modtog mange priser for sit forfatterskab, og fra 1972 var han medlem af Det Danske Akademi.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788711639481
  • Udgivet:
  • 23. Marts 2017
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Mangfoldighed

"Mangfoldighed" er en del af Ole Sarvigs digtkreds, der i øvrigt består af "Grønne digte", "Jeghuset", "Legende" og "Menneske". Digtene kredser om menneskets universelle krise og søger at finde løsningen herpå. I "Mangfoldighed" øges den religiøse bevidsthed, og vi ser de første skridt mod erkendelsen af, at mennesket må gennemleve ensomheden og den nihilistiske tilstand for at kunne overvinde den.

Ole Sarvig (1921-1981) var dansk forfatter og digter. Han er mest kendt for sin lyrik, men han skrev også romaner, essays og debatbøger om billedkunst m.m. Han debuterede i 1943 med digtsamlingen "Grønne digte", og digtet "Regnmaaleren" herfra er optaget i Kulturkanonen. Et hovedtema i Sarvigs forfatterskab er det moderne menneskes krisesituation og udsathed i en verden uden faste normer, hvortil den eneste løsning synes at være nåden og kærligheden i en religiøs forstand. Ole Sarvig modtog mange priser for sit forfatterskab, og fra 1972 var han medlem af Det Danske Akademi.

Brugerbedømmelser af MangfoldighedFind lignende bøger
Bogen Mangfoldighed findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.