Bag om Mars
Mennesket har altid været optaget af Mars. Planeten kan som én af de eneste ses med det blotte øje fra Jorden, og helt fra Galileis opfindelse af teleskopet i 1600-tallet og frem til nu er det blevet debatteret, om der er eller har været liv på Mars.
Mars er afbildet på 70.000 år gamle hulemalerier i Botswana og fascinerer stadig den dag i dag, hvor 600.000 danskere i 2021 fulgte med i live-sendingen af roveren Perseverances landing på Mars.
I den rigt illustrerede bog gennemgår Tina Ibsen myterne om den røde planet, Mars-forskningens historie, de unikke geologiske og atmosfæriske forhold på planeten, vores missioner til Mars og den imponerende teknologi, der ligger bag opsendelserne af rumsonder og rovere - og ikke mindst det store spørgsmål: Er der liv på Mars - og kan mennesket bo der engang i fremtiden?
I bogen er der interview med tre danske forskere:
Morten Bo Madsen, der er lektor på Niels Bohr Instituttet og har deltaget i seks af NASAs Mars-missioner.
Jens Frydenvang, der er adjunkt ved Globe Institute på Københavns Universitet og deltager i både Perseverance- og Curiosity-missionerne.
Line Drube, der er ph.d. i astrofysik fra Niels Bohr Institutet og har deltaget i Phoenix-Marsmissionen, hvor hun styrede landerens robot-arms kamera fra NASAs kontrolcenter i Tucson.
"Mars - myter, magi og missioner" er skrevet af astrofysiker Tina Ibsen, kendt fra den populære podcast Rumsnak.
Vis mere