Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Miljødigte 3

- Miljøbevidsthed og økokulturalisme

Bag om Miljødigte 3

Ligesom de to første fortsætter tredje bind af Niels Henrik Hooges filosofiske digtsamling Miljødigte linjen fra det miljø- og bæredygtighedslitterære pionerprojekt, han startede med den lyriske traktat Grøn nation. I bogens vision om et bæredygtigt kulturelt system tematiseres opgøret med verdenssynet hos de CO2-generationer, som i en menneskealder har domineret dansk kulturliv. Emner som natur- og kulturbeskyttelse, det økologiske gode og onde, faldende samfundsmæssige standarder, postkulturalisme, semantisk inflation, digterens rolle i samfundet, alternative fakta og aftrykket fra det underholdningsindustrielle kompleks går her igen. Samtidigt udbredes med færdiggørelsen af de to sidste komedier i teatertrilogien om populisme miljø- og bæredygtighedslitteraturprojektet fra lyrikken til dramatikken. Efter det satiriske stykke Prisuddelingen følger i dette bind komedierne Euroxit og Landmandsliv om henholdsvis Danmarks og de europæiske landes udtræden af Den Europæiske Union og konflikterne mellem det økologiske og det industrielle landbrug. Bogen indeholder også det dramatiske digt Flyrejsen eller den guddommelige tragedie. Uddrag af bogen Som grøn repræsenterer jeg verden i dens helhed og alle dens enkelte dele. Alle de kommende generationer. Biosfæren, flora og fauna. Atmosfæren, havet og bjergene. Jeg bærer universet på mine skuldre i det politiske system. Og i hele samfundet. Mine rettigheder består hovedsageligt af pligter. Ansvaret er uendeligt. Og derfor er min ydmyghed endnu større. Verden er alt, selv er jeg intet. Om forfatteren NIELS HENRIK HOOGE er jurist og magister i filosofi. Hans interesse for miljø og bæredygtighed går mange år tilbage i tiden og har manifesteret sig i aktivisme, samarbejde med en lang række miljøorganisationer i Danmark og udlandet såvel som i mange forskellige typer tekster.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788772378176
 • Indbinding:
 • Hæftet
 • Sideantal:
 • 322
 • Udgivet:
 • 3. September 2021
 • Udgave:
 • 1
 • Størrelse:
 • 152x222x22 mm.
 • Vægt:
 • 472 g.
  På lager
Leveringstid: 1-2 hverdage
Forventet levering: 4. April 2023

Beskrivelse af Miljødigte 3

Ligesom de to første fortsætter tredje bind af Niels Henrik Hooges filosofiske digtsamling Miljødigte linjen fra det miljø- og bæredygtighedslitterære pionerprojekt, han startede med den lyriske traktat Grøn nation. I bogens vision om et bæredygtigt kulturelt system tematiseres opgøret med verdenssynet hos de CO2-generationer, som i en menneskealder har domineret dansk kulturliv. Emner som natur- og kulturbeskyttelse, det økologiske gode og onde, faldende samfundsmæssige standarder, postkulturalisme, semantisk inflation, digterens rolle i samfundet, alternative fakta og aftrykket fra det underholdningsindustrielle kompleks går her igen. Samtidigt udbredes med færdiggørelsen af de to sidste komedier i teatertrilogien om populisme miljø- og bæredygtighedslitteraturprojektet fra lyrikken til dramatikken. Efter det satiriske stykke Prisuddelingen følger i dette bind komedierne Euroxit og Landmandsliv om henholdsvis Danmarks og de europæiske landes udtræden af Den Europæiske Union og konflikterne mellem det økologiske og det industrielle landbrug. Bogen indeholder også det dramatiske digt Flyrejsen eller den guddommelige tragedie.

Uddrag af bogen
Som grøn repræsenterer jeg verden
i dens helhed

og alle dens enkelte dele.

Alle de kommende generationer.

Biosfæren, flora og fauna.

Atmosfæren, havet og bjergene.

Jeg bærer universet
på mine skuldre i det politiske system.

Og i hele samfundet.

Mine rettigheder består hovedsageligt af pligter.

Ansvaret er uendeligt.

Og derfor er min ydmyghed endnu større.

Verden er alt, selv er jeg intet.

Om forfatteren
NIELS HENRIK HOOGE er jurist og magister i filosofi. Hans interesse for miljø og bæredygtighed går mange år tilbage i tiden og har manifesteret sig i aktivisme, samarbejde med en lang række miljøorganisationer i Danmark og udlandet såvel som i mange forskellige typer tekster.

Brugerbedømmelser af Miljødigte 3Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.