Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Min årstid

- Essays og digte

Bag om Min årstid

Jeg føler et dybt engagement i det, jeg beskæftiger mig med. Hvad jeg gribes af, er forskelligt, og det skifter med livets faser, men jeg gribes altid i så høj grad, at alle sanseapparater ganske af sig selv koncentreres om samme emne. Tilstanden 'grebethed' kan nok ikke fremkaldes, men skal opstå som en impuls. Men den kan gives bedre eller dårligere livsbetingelser af personen selv eller af omgivelserne. Der er gået en masse tanker forud, før man så rækker ud efter det værktøj, der kræves, før det produkt, man forestiller sig, bliver virkeliggjort. Jeg håber, at de tanker, jeg giver udtryk for i bogen her, finder genklang hos mange læsere. At det er tanker, mange genkender, men ikke har udtrykt før - eller har udtrykt helt anderledes - og at mine essays derfor kan overraske, inspirere og også gøre en forskel. Uddrag af bogen: "Ingen havde nogensinde spist en burger på åben gade - højst to pølser med brød ved en vogn, før vi begyndte at invitere studenter fra USA til at bo hos os i perioder. Det har givet os dejlige oplevelser og tætte venskaber, og Per var i sit es, når han 'solgte' Danmark og alt af kvalitet og seværdighed. Han var som ansat rastløs og skiftede i ungdommen job oftere end de fleste. Han fik ofte chefstillinger og gik heller ikke efter andet. Fra giftermålet i 1938 kom syv barnløse år. Det blev år med mange jobskift. Per var hos L. Levison jun. i Købmagergade. Skiftede til De forenede Protokolfabrikker, Møller & Landschultz og Knud Sørensen. En cirkel af velrenommerede papirfirmaer i Københavns midte. Levison var lærestedet, og der fulgte prestige med, når man som udlært i papirbranchens engrosled havde udstået fire års læretid hos Levison, plus Handelskolens treårige pensum til formålet. En dag i 1942 averterede Chr. Christensen & Co., Holstebro, efter en salgschef. Nordjyllands største papir-engros fristede over evne, og jeg indstillede mig så på at få det bedst mulige ud af at flytte til Holstebro." Gerda Thastum Leffers er født i 1919. Hun kom tidligt ud af folkeskolen, men havde en drøm om at blive student og få en akademisk uddannelse. Hun genoptog skolegangen som 40-årig og blev siden cand.mag. fra Københavns Universitet som 59-årig. Sideløbende har hun udgivet et par bøger og været aktiv i en del bestyrelser, lokale menighedsråd og provstiudvalg samt vikarieret i gymnasieskolen. Hun er medstifter af og stadig i bestyrelsen for Modersmål-Selskabet og i bestyrelsen for seniorgruppen i Dansk Forfatterforening. Derudover har hun gennem 60 år ledet egen forfatterskole i hjemmet. Gerda Thastum Leffers har været gift to gange og blev enke i 1967 og i 2005 efter henholdsvis 28 og 38 års ægteskab. Hun har børn, børnebørn og oldebørn.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788792875921
  • Udgivet:
  • 28. April 2012
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Min årstid

Jeg føler et dybt engagement i det, jeg beskæftiger mig med. Hvad jeg gribes af, er forskelligt, og det skifter med livets faser, men jeg gribes altid i så høj grad, at alle sanseapparater ganske af sig selv koncentreres om samme emne.

Tilstanden 'grebethed' kan nok ikke fremkaldes, men skal opstå som en impuls. Men den kan gives bedre eller dårligere livsbetingelser af personen selv eller af omgivelserne.

Der er gået en masse tanker forud, før man så rækker ud efter det værktøj, der kræves, før det produkt, man forestiller sig, bliver virkeliggjort.

Jeg håber, at de tanker, jeg giver udtryk for i bogen her, finder genklang hos mange læsere. At det er tanker, mange genkender, men ikke har udtrykt før - eller har udtrykt helt anderledes - og at mine essays derfor kan overraske, inspirere og også gøre en forskel.

Uddrag af bogen:
"Ingen havde nogensinde spist en burger på åben gade - højst to pølser med brød ved en vogn, før vi begyndte at invitere studenter fra USA til at bo hos os i perioder. Det har givet os dejlige oplevelser og tætte venskaber, og Per var i sit es, når han 'solgte' Danmark og alt af kvalitet og seværdighed.
Han var som ansat rastløs og skiftede i ungdommen job oftere end de fleste. Han fik ofte chefstillinger og gik heller ikke efter andet.
Fra giftermålet i 1938 kom syv barnløse år. Det blev år med mange jobskift.
Per var hos L. Levison jun. i Købmagergade. Skiftede til De forenede Protokolfabrikker, Møller & Landschultz og Knud Sørensen. En cirkel af velrenommerede papirfirmaer i Københavns midte. Levison var lærestedet, og der fulgte prestige med, når man som udlært i papirbranchens engrosled havde udstået fire års læretid hos Levison, plus Handelskolens treårige pensum til formålet.
En dag i 1942 averterede Chr. Christensen & Co., Holstebro, efter en salgschef. Nordjyllands største papir-engros fristede over evne, og jeg indstillede mig så på at få det bedst mulige ud af at flytte til Holstebro."

Gerda Thastum Leffers er født i 1919. Hun kom tidligt ud af folkeskolen, men havde en drøm om at blive student og få en akademisk uddannelse. Hun genoptog skolegangen som 40-årig og blev siden cand.mag. fra Københavns Universitet som 59-årig. Sideløbende har hun udgivet et par bøger og været aktiv i en del bestyrelser, lokale menighedsråd og provstiudvalg samt vikarieret i gymnasieskolen. Hun er medstifter af og stadig i bestyrelsen for Modersmål-Selskabet og i bestyrelsen for seniorgruppen i Dansk Forfatterforening. Derudover har hun gennem 60 år ledet egen forfatterskole i hjemmet. Gerda Thastum Leffers har været gift to gange og blev enke i 1967 og i 2005 efter henholdsvis 28 og 38 års ægteskab. Hun har børn, børnebørn og oldebørn.

Brugerbedømmelser af Min årstidFind lignende bøger
Bogen Min årstid findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.