Udvidet returret til d. 31. januar 2025

Min rejse gennem leukæmien

Bag om Min rejse gennem leukæmien

Hvordan er det for en 9-årig pige at få leukæmi? Og hvordan tackler man som familie fra den ene dag til den anden at gå fra at være en ganske almindelig familie, bestående af mor, far og børn, til at være en splittet familie med et barn, hvis liv er truet af alvorlig kræftsygdom? Karoline, som er bogens hovedperson, og som nu er 19 år gammel, fortæller her ligetil og nøgternt om de 2½ år, hvor hun størstedelen af tiden var indlagt på OUH (Odense Universitetshospital) og gennemgik en skrap kemobehandling, som bl.a. førte til to gange indlæggelse på intensiv, den ene gang med nyrestop. Karoline kom igennem sygdommen, og familien klarede 2½ års mere eller mindre kaotisk familieliv, hvor halvdelen af familien det meste af tiden var indlagt på OUH, og den anden halvdel af familien skulle have en hverdag med arbejde og skolegang til at fungere derhjemme. Det er historien om, hvordan man aldrig skal tage livet som en selvfølge, og det er historien om, hvad det er, der er livets sande værdier. Uddrag af bogen Jeg vågner. Alt er stille. Det er midt om natten. Men det er ikke engang rigtig mørkt, selv om det er nat. Om sommeren er det aldrig helt mørkt, heller ikke om natten. Jeg kan godt li’ sommer og glæder mig til at få sommerferie. Og jeg glæder mig til, at jeg snart har fødselsdag. Den 28. juli. Så bliver jeg nemlig 10 år. Jeg kan ikke falde i søvn igen. Det gør ondt i benene, det føles mærkeligt. Jeg står ud af sengen og går ned til mor og far i soveværelset og lægger mig hos dem og falder i søvn. Næste dag, da jeg vågner, gør det ondt i benene igen. Mig og min mor tager afsted til lægen. Lægen siger, at det bare er vokseværk, jeg har. Men det bliver ved med at gøre ondt i benene. Det vil ikke gå væk. De næste dage føles det, som om der hele tiden ruller bølger af smerter ind over mig og forsvinder igen Om forfatteren Karoline Bjerre Frandsen (f. 2003) bor i Sdr. Omme sammen med sin familie og arbejder som afløser på et plejehjem. Karoline fik som 9-årig leukæmi og var igennem et langt og hårdt sygdomsforløb. Hun er i dag rask og ser i denne bog tilbage på sygdomsforløbet.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788776081911
  • Indbinding:
  • Hæftet
  • Sideantal:
  • 52
  • Udgivet:
  • 22. juni 2023
  • Udgave:
  • 1
  • Størrelse:
  • 143x210x5 mm.
  • Vægt:
  • 119 g.
  • BLACK NOVEMBER
  På lager
Leveringstid: 1-3 hverdage
Forventet levering: 27. november 2024

Beskrivelse af Min rejse gennem leukæmien

Hvordan er det for en 9-årig pige at få leukæmi? Og hvordan tackler man som familie fra den ene dag til den anden at gå fra at være en ganske almindelig familie, bestående af mor, far og børn, til at være en splittet familie med et barn, hvis liv er truet af alvorlig kræftsygdom? Karoline, som er bogens hovedperson, og som nu er 19 år gammel, fortæller her ligetil og nøgternt om de 2½ år, hvor hun størstedelen af tiden var indlagt på OUH (Odense Universitetshospital) og gennemgik en skrap kemobehandling, som bl.a. førte til to gange indlæggelse på intensiv, den ene gang med nyrestop. Karoline kom igennem sygdommen, og familien klarede 2½ års mere eller mindre kaotisk familieliv, hvor halvdelen af familien det meste af tiden var indlagt på OUH, og den anden halvdel af familien skulle have en hverdag med arbejde og skolegang til at fungere derhjemme. Det er historien om, hvordan man aldrig skal tage livet som en selvfølge, og det er historien om, hvad det er, der er livets sande værdier.

Uddrag af bogen
Jeg vågner. Alt er stille. Det er midt om natten. Men det er ikke engang rigtig mørkt, selv om det er nat. Om sommeren er det aldrig helt mørkt, heller ikke om natten. Jeg kan godt li’ sommer og glæder mig til at få sommerferie. Og jeg glæder mig til, at jeg snart har fødselsdag. Den 28. juli. Så bliver jeg nemlig 10 år. Jeg kan ikke falde i søvn igen. Det gør ondt i benene, det føles mærkeligt. Jeg står ud af sengen og går ned til mor og far i soveværelset og lægger mig hos dem og falder i søvn. Næste dag, da jeg vågner, gør det ondt i benene igen. Mig og min mor tager afsted til lægen. Lægen siger, at det bare er vokseværk, jeg har. Men det bliver ved med at gøre ondt i benene. Det vil ikke gå væk. De næste dage føles det, som om der hele tiden ruller bølger af smerter ind over mig og forsvinder igen

Om forfatteren
Karoline Bjerre Frandsen (f. 2003) bor i Sdr. Omme sammen med sin familie og arbejder som afløser på et plejehjem. Karoline fik som 9-årig leukæmi og var igennem et langt og hårdt sygdomsforløb. Hun er i dag rask og ser i denne bog tilbage på sygdomsforløbet.

Brugerbedømmelser af Min rejse gennem leukæmien



Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.