Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Østjylland under besættelsen

- Besat og befriet

Bag om Østjylland under besættelsen

Bog om besættelsestiden i Østjylland på baggrund af officielle skrivelser, dokumenter, private breve og erindringer. Med beskrivelser af modtagepladser brugt ved våbennedkastninger til den danske modstandsbevægelse. På omslaget: Besat og befriet - 9. april 1940 - 5. maj 1945. 700 sider med fortællinger fra folk i Østjylland, og på Djursland og Samsø. Indhold: Tyskerne kommer; Det illegale læsestof; Toldstrup, Juncker og SOE; Modstanden spirer; Våbenmodtagning; Jernbanesabotager; Sabotager; Organiseret modstand; Flugtruterne; Hændelser og hverdagen; Schalburgtager, Gestapo, Clearingmord og så Hipo; Stikkere, værnemagere, feltmadrasser; De faldne; Arrestationer, Frøslev og kz-lejre; Flygtninge; Beretninger, historier; Befrielsen; Tiden derefter. Emner: besættelsestiden; den 2. verdenskrig; erindringer; historie; modstandsbevægelsen; modstandsfolk; våbennedkastning; Østjylland; Danmark; 1940-1949 For dig som er til lokalhistorie og gerne læser alt om besættelsestiden, er her 700 sider med fortællinger om besættelsen indsamlet fra folk i Østjylland og på Djursland. Beskrivelse: Dokumentarisk historisk bog, som skildrer hverdagen og dagligdagen i Østjylland og på Djursland under besættelsen i tekst og fotos. Bogens historier gengives kronologisk og bogens undertitel er "besat og befriet 9. april 1940 - 5. maj 1945". Her er overskrifter som "Tyskerne kommer", "Det illegale læsestof", "Modstanden spirer" og "Våbenmodtagning". Andre overskrifter er. "Jernbanesabotager", "Organiseret modstand" og "Stikkere, værnemagere, feltmadrasser". Bogen lister og beskriver de forskellige nedkastningspladser i Østjylland og på Djursland. Her skrev den allierede pilot fx om "Modtagepladsen Jebjerg: ”Signallysene på jorden var meget fine og der blev nedkastet 6 containere og 2 pakker fra 600 fods højde. Nedkastningen forløb godt.” Denne bog er nr. 2 af planlagte 6 om de såkaldte "våbenmodtagergrupper" og "nedkastningspladser", som samlede og modtog våben til brug for den danske modstandsbevægelse. Første bog er Vendsyssel under besættelsen 53546714, ligeledes skrevet af Pernille Pedersen. Vurdering: Informationsmættet guf til besættelseshistorisk interesserede, hvor ikke mindst de mange indsamlede dokumentariske vidnesbyrd står stærkt. Andre bøger om samme emne: Der findes ikke andre bøger om østjyske nedkastningssteder, men om en anden landsdel, Vendsyssel, findes Våbennedkastninger.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788797081808
 • Indbinding:
 • Indbundet
 • Sideantal:
 • 700
 • Udgivet:
 • 6. December 2018
 • Udgave:
 • 1
 • Størrelse:
 • 216x305x50 mm.
 • Vægt:
 • 2751 g.
  På lager
Leveringstid: 1-2 hverdage
Forventet levering: 26. Juli 2024

Beskrivelse af Østjylland under besættelsen

Bog om besættelsestiden i Østjylland på baggrund af officielle skrivelser, dokumenter, private breve og erindringer. Med beskrivelser af modtagepladser brugt ved våbennedkastninger til den danske modstandsbevægelse.
På omslaget: Besat og befriet - 9. april 1940 - 5. maj 1945. 700 sider med fortællinger fra folk i Østjylland, og på Djursland og Samsø.
Indhold: Tyskerne kommer; Det illegale læsestof; Toldstrup, Juncker og SOE; Modstanden spirer; Våbenmodtagning; Jernbanesabotager; Sabotager; Organiseret modstand; Flugtruterne; Hændelser og hverdagen; Schalburgtager, Gestapo, Clearingmord og så Hipo; Stikkere, værnemagere, feltmadrasser; De faldne; Arrestationer, Frøslev og kz-lejre; Flygtninge; Beretninger, historier; Befrielsen; Tiden derefter.
Emner: besættelsestiden; den 2. verdenskrig; erindringer; historie; modstandsbevægelsen; modstandsfolk; våbennedkastning; Østjylland; Danmark; 1940-1949
For dig som er til lokalhistorie og gerne læser alt om besættelsestiden, er her 700 sider med fortællinger om besættelsen indsamlet fra folk i Østjylland og på Djursland.
Beskrivelse: Dokumentarisk historisk bog, som skildrer hverdagen og dagligdagen i Østjylland og på Djursland under besættelsen i tekst og fotos. Bogens historier gengives kronologisk og bogens undertitel er "besat og befriet 9. april 1940 - 5. maj 1945". Her er overskrifter som "Tyskerne kommer", "Det illegale læsestof", "Modstanden spirer" og "Våbenmodtagning". Andre overskrifter er. "Jernbanesabotager", "Organiseret modstand" og "Stikkere, værnemagere, feltmadrasser". Bogen lister og beskriver de forskellige nedkastningspladser i Østjylland og på Djursland. Her skrev den allierede pilot fx om "Modtagepladsen Jebjerg: ”Signallysene på jorden var meget fine og der blev nedkastet 6 containere og 2 pakker fra 600 fods højde. Nedkastningen forløb godt.” Denne bog er nr. 2 af planlagte 6 om de såkaldte "våbenmodtagergrupper" og "nedkastningspladser", som samlede og modtog våben til brug for den danske modstandsbevægelse. Første bog er Vendsyssel under besættelsen 53546714, ligeledes skrevet af Pernille Pedersen.
Vurdering: Informationsmættet guf til besættelseshistorisk interesserede, hvor ikke mindst de mange indsamlede dokumentariske vidnesbyrd står stærkt.
Andre bøger om samme emne: Der findes ikke andre bøger om østjyske nedkastningssteder, men om en anden landsdel, Vendsyssel, findes Våbennedkastninger.

Brugerbedømmelser af Østjylland under besættelsenFind lignende bøger
Bogen Østjylland under besættelsen findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.