Udvidet returret til d. 31. januar 2025

Om et kristenmenneskes frihed

- Religionshistoriske hovedværker i uddrag

Bag om Om et kristenmenneskes frihed

Den 31. oktober 1517 slog Martin Luther 95 teser op på Slotskirkedøren i Wittenberg. Han ønskede en faglig diskussion af en tvivlsom praksis i den kristne katolske kirke, som han tilhørte. Luther var i sin egen selvforståelse ikke oprører af natur, men den katolske kirkes voldsomme reaktion på hans teser, fik ham til at gøre sin stilling op. Resultatet blev det, vi i dag kalder reformationen. Luther er derfor en hovedskikkelse inden for den kristne religion - især den type, der findes mest udbredt i Danmark og de øvrige nordiske lande, hvor den evangelisk-lutherske kristendom vandt fodfæste. Luther var en meget flittig skribent, så hvad skal man læse for at lære ham at kende? Et godt sted at begynde er de 95 teser, der afslører, hvordan det hele begyndte. Ligeså oplagt er det lille skrift Om et kristenmenneskes frihed. Det skrev han i 1520 til paven som en forsonlig gestus. Han ville gerne forklare så enkelt som muligt, hvad der for ham at se var kristendommens essens. Sammen med skriftet sendte han et brev, der skulle være en udstrakt hånd og give Luthers version af årsagen til deres kontrovers. Disse to små skrifter er samlet blevet til et hovedværk i den protestantiske kristendoms historie. Her foreligger nyoversat og uforkortet de 95 teser samt Luthers lille skrift og det medfølgende brev. Det lille skrift og brevet er oversat i den udgave, som nåede ud til almindelige mennesker, der nu med egne øjne kunne se, hvad alt det nye drejede sig om. Bogen er velegnet til hovedværkslæsning på det gymnasiale religionfags B-niveau. Desuden er den klart anvendelig på læreruddannelsens linjefag i religion og de religionsvidenskabelige og teologiske uddannelser på universiteterne. I forhold til 1. udgaven er forord og indledning blevet genskrevet og oversættelserne af Om et kristenmenneskes frihed og Åbent brev til Pave Leo X er blevet revideret. Desuden er De 95 teser nyoversat fra latin og forsynet med indledning og fyldigt noteapparat.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788761684929
  • Indbinding:
  • Hæftet
  • Sideantal:
  • 66
  • Udgivet:
  • 30. august 2016
  • Udgave:
  • 2
  • BLACK NOVEMBER
  På lager
Leveringstid: 1-2 hverdage
Forventet levering: 26. november 2024

Beskrivelse af Om et kristenmenneskes frihed

Den 31. oktober 1517 slog Martin Luther 95 teser op på Slotskirkedøren i Wittenberg. Han ønskede en faglig diskussion af en tvivlsom praksis i den kristne katolske kirke, som han tilhørte.
Luther var i sin egen selvforståelse ikke oprører af natur, men den katolske kirkes voldsomme reaktion på hans teser, fik ham til at gøre sin stilling op. Resultatet blev det, vi i dag kalder reformationen.
Luther er derfor en hovedskikkelse inden for den kristne religion - især den type, der findes mest udbredt i Danmark og de øvrige nordiske lande, hvor den evangelisk-lutherske kristendom vandt fodfæste.
Luther var en meget flittig skribent, så hvad skal man læse for at lære ham at kende? Et godt sted at begynde er de 95 teser, der afslører, hvordan det hele begyndte.
Ligeså oplagt er det lille skrift Om et kristenmenneskes frihed. Det skrev han i 1520 til paven som en forsonlig gestus. Han ville gerne forklare så enkelt som muligt, hvad der for ham at se var kristendommens essens.
Sammen med skriftet sendte han et brev, der skulle være en udstrakt hånd og give Luthers version af årsagen til deres kontrovers. Disse to små skrifter er samlet blevet til et hovedværk i den protestantiske kristendoms historie.
Her foreligger nyoversat og uforkortet de 95 teser samt Luthers lille skrift og det medfølgende brev. Det lille skrift og brevet er oversat i den udgave, som nåede ud til almindelige mennesker, der nu med egne øjne kunne se, hvad alt det nye drejede sig om.
Bogen er velegnet til hovedværkslæsning på det gymnasiale religionfags B-niveau. Desuden er den klart anvendelig på læreruddannelsens linjefag i religion og de religionsvidenskabelige og teologiske uddannelser på universiteterne.
I forhold til 1. udgaven er forord og indledning blevet genskrevet og oversættelserne af Om et kristenmenneskes frihed og Åbent brev til Pave Leo X er blevet revideret. Desuden er De 95 teser nyoversat fra latin og forsynet med indledning og fyldigt noteapparat.

Brugerbedømmelser af Om et kristenmenneskes frihed



Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.