Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage
Bag om Omsorgsmanifestet

Det er da bizart, at mange lever halvdelen af deres liv derhjemme i en rar belysning, mens de i den anden halvdel kommer til at opholde sig i et skarpt, hvidt neonskær – May Bjerre Lige siden hun var midt i 20’erne, har May Bjerre Eiby kæmpet for de allerældstes rettigheder, for deres værdighed, når de sidder ved endestationen: plejehjemmet. Hun har med succes skabt to private plejehjem, Dagmarsminde og Søstersanatoriet, hvor hun dagligt gør op med ordet ’plejer’. I Omsorgsmanifestet samler hun alt, hvad hun ved om de gamle, de demente, som stadig lever, selvom de ikke kan huske noget, og alt hvad hun ved om plejehjem. Det er ikke så lidt. Bogen henvender sig til de pårørende, der skal træffe vigtige beslutninger på andres vegne, og til sundhedspersonalet, men også til socialpolitikerne i verdens bedste velfærdssystem, som imellem regnearkene synes at have forlagt deres fokus på nærvær og menneskelighed.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788773399828
 • Udgivet:
 • 28. September 2020
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Omsorgsmanifestet

Det er da bizart, at mange lever halvdelen af deres liv derhjemme i en rar belysning, mens de i den anden halvdel kommer til at opholde sig i et skarpt, hvidt neonskær – May Bjerre

Lige siden hun var midt i 20’erne, har May Bjerre Eiby kæmpet for de allerældstes rettigheder, for deres værdighed, når de sidder ved endestationen: plejehjemmet. Hun har med succes skabt to private plejehjem, Dagmarsminde og Søstersanatoriet, hvor hun dagligt gør op med ordet ’plejer’.

I Omsorgsmanifestet samler hun alt, hvad hun ved om de gamle, de demente, som stadig lever, selvom de ikke kan huske noget, og alt hvad hun ved om plejehjem. Det er ikke så lidt.

Bogen henvender sig til de pårørende, der skal træffe vigtige beslutninger på andres vegne, og til sundhedspersonalet, men også til socialpolitikerne i verdens bedste velfærdssystem, som imellem regnearkene synes at have forlagt deres fokus på nærvær og menneskelighed.

Brugerbedømmelser af Omsorgsmanifestet

 • Dorith H. 5. November 2020

  Bogen Omsorgsmanifest er velskrevet og meget overskuelig. Den giver et fantastisk indblik i det daglige arbejde på det private plejehjem Dagmarsminde med 12 demente beboere.

  Det var en fantastisk indlevelse i stolegymnastik, oplevelser fra sansehaven og fra ture til den nærliggende skov. Samtidig var der enkelte, der på skift fik andre oplevelser, for eks. en tur med en medarbejder i plejehjemmets varmtvandsbassin.

  Spørgsmålet er blot - hvad skal der til for, at vi kan få samme omsorg og pleje på vore kommunale plejehjem, som i dag kaldes for plejecentre. I min kommune er der 12 plejecentre med i alt ca. 1.000 beboere, eller godt 80 beboere pr. plejecenter.

  Det kunne være skønt, hvis May Bjerre Eiby kunne lokkes til samtaler med ledelsen på et kommunalt plejecenter, så vi kunne klarlægge, hvordan det skal organiseres, og hvor meget det vil koste ekstra i forhold til de nuværende omkostninger.

 • Berit J. 29. Oktober 2020

  Rigtig god bog, alt hvad jeg læser giver stof til eftertanke, især når jeg selv har pårørende på plejehjem


Find lignende bøger
Bogen Omsorgsmanifestet findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.