Bag om Pest
Pest – Pandemier fra Den Sorte Død til Covid-19 undersøger pestens hærgen i Europa 1347-1750 med perspektivering til Covid-19-pandemien. Udgivelsen er skrevet til brug i historieundervisningen på stx, hhx og hf og kan med fordel også anvendes i forbindelse med de større skriftlige opgaver.
Udgivelsen indeholder seks kapitler, der alle indledes med et billede, der kontekstualiserer kapitlet, læseformål samt fokuspunkter. Kapitlerne er forsynet med læsefokusspørgsmål, faktabokse over historiske perioder og centrale begreber, elevaktiverende øvelser samt billeder, som stilladserer teksten.
Kapitel 1 handler om Den Sorte Død i middelalderen, mens kapitel 2 og 3 handler om pesten i Danmark med særligt fokus på pestudbruddet i København i 1711. På baggrund af samtidige kilder gennemgås pestens rasen samt myndighedernes kamp mod pesten.
Kapitel 4 behandler Covid-19 og myndighedernes håndtering af pandemien, borgernes reaktionsmønstre, og der trækkes tråde til den historiske pest med henblik på ligheder og forskelle mellem pandemier før og nu.
Kapitel 5 handler om konspirationsteori og fjendebilleder, mens kapitel 6 ser nærmere på den forskningshistoriske debat om pestens væsen.
Vis mere