Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Porcelænsdreng

- digte om bipolar lidelse

Bag om Porcelænsdreng

Jeg er psykisk syg. Noget så eftertrykkeligt. Det er denne digtsamling et slående bevis på. Digtsamlingen er en beskrivelse af mit liv i det psykiatriske system. Den er en beskrivelse af svigt, sorg og af de mørkeste lokaler på psykiatrisk afdeling. En beskrivelse af nederlag, men også af små sejre, som dukker op fra den kolde muld, der hvor det mindst var forventet. Jeg har malet billeder af, hvordan verden kan se ud, når man er psykisk syg. Det er stemningsbilleder fra mit liv og billeder af, hvordan min lidelse har formet mig til det menneske, som jeg er i dag. Jeg har et godt liv, og jeg har lært at leve med min lidelse. Jeg skal bare huske at passe godt på mig selv. Nogle gange lidt mere end jeg selv tror er nødvendigt. Uddrag af bogen pillerne ætser min mund jeg nægter at sluge dem
 sygeplejerske på nakken
 store ord med høj volumen
 jeg hører ikke efter

 trusler og formaninger
 er sne på mit panser
 jeg er universets hersker
 jeg spytter piller
 taler med blod i munden

 hænderne på ryggen
 rent gulv på min kind
 tre kællinger på mine arme
 to på min ryg

 hvidt rum med farvet pære
 lyser på min korslagte krop
 bæltet på min mave strammer
 jeg vil hjem Om forfatteren I Danmark er det lettere at skulle forholde sig til en nedbrudt rygsøjle end til et nedbrudt sind. Det er lettere at skulle melde sig syg, når man har ondt i ryggen, end når man har ondt i sjælen. Det er lettere at skulle forklare, at man får piller for blodtrykket end for angsten. Der hersker med andre ord en del tabuer omkring psykisk sygdom, og så længe dette tabu ikke er nedbrudt, har forfatteren valgt at skrive under pseudonym. Martin Hansen har også skrevet bogen Mine humørsvingninger og jeg – et liv med bipolar lidelse. Se mere på: www.martinhansen.net

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788771901641
  • Udgivet:
  • 11. Juli 2016
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Porcelænsdreng

Jeg er psykisk syg. Noget så eftertrykkeligt. Det er denne digtsamling et slående bevis på. Digtsamlingen er en beskrivelse af mit liv i det psykiatriske system. Den er en beskrivelse af svigt, sorg og af de mørkeste lokaler på psykiatrisk afdeling. En beskrivelse af nederlag, men også af små sejre, som dukker op fra den kolde muld, der hvor det mindst var forventet.

Jeg har malet billeder af, hvordan verden kan se ud, når man er psykisk syg. Det er stemningsbilleder fra mit liv og billeder af, hvordan min lidelse har formet mig til det menneske, som jeg er i dag.

Jeg har et godt liv, og jeg har lært at leve med min lidelse. Jeg skal bare huske at passe godt på mig selv. Nogle gange lidt mere end jeg selv tror er nødvendigt.

Uddrag af bogen
pillerne ætser min mund
jeg nægter at sluge dem

sygeplejerske på nakken

store ord med høj volumen

jeg hører ikke eftertrusler og formaninger

er sne på mit panser

jeg er universets hersker

jeg spytter piller

taler med blod i mundenhænderne på ryggen

rent gulv på min kind

tre kællinger på mine arme

to på min ryghvidt rum med farvet pære

lyser på min korslagte krop

bæltet på min mave strammer

jeg vil hjem

Om forfatteren
I Danmark er det lettere at skulle forholde sig til en nedbrudt rygsøjle end til et nedbrudt sind. Det er lettere at skulle melde sig syg, når man har ondt i ryggen, end når man har ondt i sjælen. Det er lettere at skulle forklare, at man får piller for blodtrykket end for angsten. Der hersker med andre ord en del tabuer omkring psykisk sygdom, og så længe dette tabu ikke er nedbrudt, har forfatteren valgt at skrive under pseudonym.

Martin Hansen har også skrevet bogen Mine humørsvingninger og jeg – et liv med bipolar lidelse.

Se mere på: www.martinhansen.net

Brugerbedømmelser af PorcelænsdrengFind lignende bøger
Bogen Porcelænsdreng findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.