Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

PUDDER OG PH.D.ER - FEMINISTISKE DIGTE FRA MINE TYVERE

Bag om PUDDER OG PH.D.ER - FEMINISTISKE DIGTE FRA MINE TYVERE

Da de første gæstearbejdere kom til Danmark, tog de et par år senere deres børn med herop. Deres børn fik børn, som skulle lære at navigere mellem kulturer uden at miste sig selv til hverken den ene eller anden side. En navigation, der handlede om at vælge, vrage og tage det bedste fra begge kulturer til sig. Men det handlede også om at navigere på et hav fyldt med uretfærdige kampe, der skulle overvindes. En kamp imod alt fra mikroagressioner mod muslimske borgere til det rå og reelle fremmedhad. En kamp imod machomændenes patriarkalisme. En kamp om integritet – og om at holde det indre moralske kompas lige ud for næsen. Pudder og ph.d.er er Nilgün Erdems fortælling om den kamp, hun har kæmpet gennem sine tyvere for at forsvare sin integritet og finde sit eget ståsted. Uddrag af bogen Åbent brev Kære anden etniske fyr. Min første date med dig kan ikke foregå på indersiden af en Audi eller i en øde skov på Vestsjælland. Jeg er kommet videre, og det håber jeg også, du gør. Tak på forhånd. Om forfatteren Nilgün Erdem (f. 1987) er dansk-kurder og uddannet folkeskolelærer og pædagogisk antropolog fra Aarhus Universitet. Hun har netop afsluttet et forløb som sproglærer på et sprog- og integrationsprojekt for flygtningekvinder i Helsingør, og nu arbejder hun som sproglærer i dansk som andetsprog ved Sprogcenter Nordsjælland.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788771907759
  • Udgivet:
  • 4. Oktober 2017
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af PUDDER OG PH.D.ER - FEMINISTISKE DIGTE FRA MINE TYVERE

Da de første gæstearbejdere kom til Danmark, tog de et par år senere deres børn med herop. Deres børn fik børn, som skulle lære at navigere mellem kulturer uden at miste sig selv til hverken den ene eller anden side. En navigation, der handlede om at vælge, vrage og tage det bedste fra begge kulturer til sig. Men det handlede også om at navigere på et hav fyldt med uretfærdige kampe, der skulle overvindes.
En kamp imod alt fra mikroagressioner mod muslimske borgere til det rå og reelle fremmedhad.
En kamp imod machomændenes patriarkalisme.
En kamp om integritet – og om at holde det indre moralske kompas lige ud for næsen.
Pudder og ph.d.er er Nilgün Erdems fortælling om den kamp, hun har kæmpet gennem sine tyvere for at forsvare sin integritet og finde sit eget ståsted.

Uddrag af bogen
Åbent brev
Kære anden etniske fyr.
Min første date med dig kan ikke foregå på indersiden af en Audi eller i en øde skov på Vestsjælland.
Jeg er kommet videre, og det håber jeg også, du gør.
Tak på forhånd.

Om forfatteren
Nilgün Erdem (f. 1987) er dansk-kurder og uddannet folkeskolelærer og pædagogisk antropolog fra Aarhus Universitet. Hun har netop afsluttet et forløb som sproglærer på et sprog- og integrationsprojekt for flygtningekvinder i Helsingør, og nu arbejder hun som sproglærer i dansk som andetsprog ved Sprogcenter Nordsjælland.

Brugerbedømmelser af PUDDER OG PH.D.ER - FEMINISTISKE DIGTE FRA MINE TYVEREFind lignende bøger
Bogen PUDDER OG PH.D.ER - FEMINISTISKE DIGTE FRA MINE TYVERE findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.