Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Sang og sagn

Bag om Sang og sagn

Christian Winthers digte i "Sang og sagn" er skrevet i den romantiske digtnings tradition. Mange er kærlighedsdigte, der flyder over af dybe følelser og smukke metaforer, andre fortæller længere historier om skæbner, der blev beseglet for århundreder siden. Christian Winther, 1796-1876, dansk digter. Winther blev uddannet teolog, men fik aldrig embede. I stedet fungerede han som huslærer i København og deltog igen i både studenter- og selskabslivet. Under en rejse i Italien formøblede han en stor arv, og de næste mange år efter hjemkomsten i 1831 var præget af forelskelser, pengemangel og en broget virksomhed som udgiver, redaktør, oversætter og forfatter. Med en karakteristisk inderlighed, metrisk smidighed og ironisk distance fandt Winther i poesien udtryk for kærlighedens mangeartede følelser, herunder også erotiske, og hans poetiske produktion var livslang og tog gerne udgangspunkt i egne følelser og liv. Med langdigtet "Hjortens Flugt" fra 1855 slog hans sin litterære succes, men privat var hans og hans families liv præget af uro.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788726028867
  • Udgivet:
  • 25. Januar 2019
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Sang og sagn

Christian Winthers digte i "Sang og sagn" er skrevet i den romantiske digtnings tradition. Mange er kærlighedsdigte, der flyder over af dybe følelser og smukke metaforer, andre fortæller længere historier om skæbner, der blev beseglet for århundreder siden.

Christian Winther, 1796-1876, dansk digter. Winther blev uddannet teolog, men fik aldrig embede. I stedet fungerede han som huslærer i København og deltog igen i både studenter- og selskabslivet. Under en rejse i Italien formøblede han en stor arv, og de næste mange år efter hjemkomsten i 1831 var præget af forelskelser, pengemangel og en broget virksomhed som udgiver, redaktør, oversætter og forfatter. Med en karakteristisk inderlighed, metrisk smidighed og ironisk distance fandt Winther i poesien udtryk for kærlighedens mangeartede følelser, herunder også erotiske, og hans poetiske produktion var livslang og tog gerne udgangspunkt i egne følelser og liv. Med langdigtet "Hjortens Flugt" fra 1855 slog hans sin litterære succes, men privat var hans og hans families liv præget af uro.

Brugerbedømmelser af Sang og sagnFind lignende bøger
Bogen Sang og sagn findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.