Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Sangen om Sønderjylland

Bag om Sangen om Sønderjylland

Da Sønderjylland igen blev en del af Danmark i 1920, var der god grund til at juble for de danskere, der i lang tid havde været under tysk herredømme, men også for resten af Danmark, der endelig kunne føle sig samlet igen. Vilhelm la Cour samlede i anledningen af genforeningen en række sange om Sønderjylland, der skulle fejre, at landet igen var forenet. Vilhelm la Cour (1883-1974) var dansk forfatter og historiker. Under anden verdenskrig talte han så højt imod besættelsesmagten, at han blev afskediget fra sit embede som lektor på Birkerød Statsskole og måtte syv måneder i fængsel, før han flygtede til Sverige i 1944. Vilhelm la Cour nåede at udgive over 30 bøger i løbet af sit liv og var endvidere Kommandør af Dannebrog.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788726263411
  • Udgivet:
  • 30. Oktober 2019
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Sangen om Sønderjylland

Da Sønderjylland igen blev en del af Danmark i 1920, var der god grund til at juble for de danskere, der i lang tid havde været under tysk herredømme, men også for resten af Danmark, der endelig kunne føle sig samlet igen. Vilhelm la Cour samlede i anledningen af genforeningen en række sange om Sønderjylland, der skulle fejre, at landet igen var forenet.

Vilhelm la Cour (1883-1974) var dansk forfatter og historiker. Under anden verdenskrig talte han så højt imod besættelsesmagten, at han blev afskediget fra sit embede som lektor på Birkerød Statsskole og måtte syv måneder i fængsel, før han flygtede til Sverige i 1944. Vilhelm la Cour nåede at udgive over 30 bøger i løbet af sit liv og var endvidere Kommandør af Dannebrog.

Brugerbedømmelser af Sangen om SønderjyllandFind lignende bøger
Bogen Sangen om Sønderjylland findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.