Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage
Bag om Sjælemaleren

Storslået historisk roman om kærlighed, splittelse, passion og kunst Barcelona, 1901. Kontrasten mellem rig og fattig er stor, og de politiske spændinger ulmer i byens gader. Den spirende arbejderbevægelse vinder styrke, og den konservative, katolske overklasse gør sig klar til kamp.  Kunstneren Dalmau Salas er fanget mellem to verdener. Han er født og opvokset blandt Barcelonas stolte håndværkere, og hans store kærlighed, Emma, er stærkt engageret i arbejderbevægelsen. Men gennem sit kunstneriske virke får Dalmau indblik i en helt ny verden, og snart opsluges han af et overflødighedshorn af rigdom og kreativ nytænkning. I takt med at hans kunstneriske formåen når nye højder, begynder hans politiske overbevisninger og kærligheden til Emma at vakle. Kan Dalmau fortsat indfange de fattiges elendige forhold i sin kunst, når han selv lever det søde liv? For at finde sig selv må han afgøre, hvad der er vigtigst for ham, både som mand og kunstner. Sjælemaleren er en underholdende og uforglemmelig fortælling om kærlighed, kunst og hævn i et splittet Barcelona på tærsklen til modernismen.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788763866033
  • Udgivet:
  • 11. Juni 2020
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Sjælemaleren

Storslået historisk roman om kærlighed, splittelse, passion og kunst
Barcelona, 1901. Kontrasten mellem rig og fattig er stor, og de politiske spændinger ulmer i byens gader. Den spirende arbejderbevægelse vinder styrke, og den konservative, katolske overklasse gør sig klar til kamp. 
Kunstneren Dalmau Salas er fanget mellem to verdener. Han er født og opvokset blandt Barcelonas stolte håndværkere, og hans store kærlighed, Emma, er stærkt engageret i arbejderbevægelsen. Men gennem sit kunstneriske virke får Dalmau indblik i en helt ny verden, og snart opsluges han af et overflødighedshorn af rigdom og kreativ nytænkning. I takt med at hans kunstneriske formåen når nye højder, begynder hans politiske overbevisninger og kærligheden til Emma at vakle.
Kan Dalmau fortsat indfange de fattiges elendige forhold i sin kunst, når han selv lever det søde liv? For at finde sig selv må han afgøre, hvad der er vigtigst for ham, både som mand og kunstner.
Sjælemaleren er en underholdende og uforglemmelig fortælling om kærlighed, kunst og hævn i et splittet Barcelona på tærsklen til modernismen.

Brugerbedømmelser af Sjælemaleren

  • Hans J. 17. Oktober 2020

    En hæsblæsende og fuldendt fortælling om det barske og socialt uretfærdig liv i Barcelona , starten af det forrige århundrede fortalt i romanform. Og her fornemmer man straks, årtidernes begyndelse og baggrund for den senere kommende så grufulde spanske borgerkrig. Endnu engang har Ildefonso Falcones, mestret sin kolossal viden og baggrund i den spanske historie. Sjælemaleten som er den 5'th og seneste bog af forfatteren, fremstiller endnu engang disse tunge mørke skyer som har pint og plaget Spanien igennem århundrede. Lad os håbe, at ikke bliver det sidste store værk af en vidunderlig fortæller , som desværre har været syg af kræft under tilblivelsen af omtalte bog.


Find lignende bøger
Bogen Sjælemaleren findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.