Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Skid hul i kunsten - Kim Stig Andersen - E-bog

Bag om Skid hul i kunsten

Den ny traditionalisme/renæssances manifest 1/ Vi må vende tilbage til en kunst, folket kan forstå. 2/ Selv i abstrakt kunst henvises der til bagvedliggende fænomener. 3/ Malevitj kaldte sine billeder ikoner, da de refererer til simpeltheden og fokuserede på eneherskeren. 4/ Malevitj skrev fra ”kubisme til suprematisme”, og var inspi af ukrainsk folkekunst. Derfor refererer hans kunst ikke til nulpunktet, men både til tradition og folkelighed. 5/ Abstrakt kunst skal forklares med samme metoder som symboltunge allegorier. Lige netop fordi begge skal forklares af kunstneren selv eller kyndig for at åbne sig op. 6/ Minimalismen og suprematismen adskiller sig ved, at den sidste sprængte geometrien og ikke blot forenklede. Futurismen, postmodernismen og hightech er 1900-tallets barok og mere spændende end ren brutalisme. 7/ Adam Oehlenschläger, vor nationalkvads digter, vandt universitetets sølvmedalje for en prisopgave om digtekunstens brug af den nordiske mytologi i 1801 i opposition til brugen af græsk og romersk. Det samme bør vi gøre. Som man også gjorde for 100 år siden, da man netop debatterede historicismen i arkitekturen. 8/ Kunst er kommunikation. Den skal danne baggrund for den fælles samtale. 9/ Traditioner fremmes og hæmmes, så nyskabelsernes kan komme ud af disse. 10/ Det vigtigste er historien og folkeligheden. Uddrag af bogen Århus er kedelig sån arkitektonisk Rådhuset er Arne Jacobsen Makværk (som altid) se selv hans højhusei København kopi minimal lort som kunne stå hvor som helst! Og domkirken ikke så prangende som Viborg eller Ribe! Aros en minimal firkant med en senere påsat regnbue, da skuet var for kedeligt ellers! Men på det rå er den rå ufiltrerede spirit Om forfatteren Kim Stig Andersen her og der. I Aalborg, Aarhus og København På scenen med poesi eller ude på gaden med situationisme eller gammeldaws billedkunst. 28 år uden at have bedrevet meget udover at droppe ud af fire uddannelser og starter på sin femte til sommer: natur-og kulturformidler i Hjørring.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788793692695
  • Udgivet:
  • 16. April 2018
  • Straks på e-mail.

Online pris

Beskrivelse af Skid hul i kunsten

Den ny traditionalisme/renæssances manifest 1/ Vi må vende tilbage til en kunst, folket kan forstå. 2/ Selv i abstrakt kunst henvises der til bagvedliggende fænomener. 3/ Malevitj kaldte sine billeder ikoner, da de refererer til simpeltheden og fokuserede på eneherskeren. 4/ Malevitj skrev fra ”kubisme til suprematisme”, og var inspi af ukrainsk folkekunst. Derfor refererer hans kunst ikke til nulpunktet, men både til tradition og folkelighed. 5/ Abstrakt kunst skal forklares med samme metoder som symboltunge allegorier. Lige netop fordi begge skal forklares af kunstneren selv eller kyndig for at åbne sig op. 6/ Minimalismen og suprematismen adskiller sig ved, at den sidste sprængte geometrien og ikke blot forenklede. Futurismen, postmodernismen og hightech er 1900-tallets barok og mere spændende end ren brutalisme. 7/ Adam Oehlenschläger, vor nationalkvads digter, vandt universitetets sølvmedalje for en prisopgave om digtekunstens brug af den nordiske mytologi i 1801 i opposition til brugen af græsk og romersk. Det samme bør vi gøre. Som man også gjorde for 100 år siden, da man netop debatterede historicismen i arkitekturen. 8/ Kunst er kommunikation. Den skal danne baggrund for den fælles samtale. 9/ Traditioner fremmes og hæmmes, så nyskabelsernes kan komme ud af disse. 10/ Det vigtigste er historien og folkeligheden. Uddrag af bogen Århus er kedelig sån arkitektonisk Rådhuset er Arne Jacobsen Makværk (som altid) se selv hans højhuse i København kopi minimal lort som kunne stå hvor som helst! Og domkirken ikke så prangende som Viborg eller Ribe! Aros en minimal firkant med en senere påsat regnbue, da skuet var for kedeligt ellers! Men på det rå er den rå ufiltrerede spirit Om forfatteren Kim Stig Andersen her og der. I Aalborg, Aarhus og København På scenen med poesi eller ude på gaden med situationisme eller gammeldaws billedkunst. 28 år uden at have bedrevet meget udover at droppe ud af fire uddannelser og starter på sin femte til sommer: natur-og kulturformidler i Hjørring.

Forlagets beskrivelse af Skid hul i kunsten

Den ny traditionalisme/renæssances manifest

1/ Vi må vende tilbage til en kunst, folket kan forstå.

2/ Selv i abstrakt kunst henvises der til bagvedliggende fænomener.

3/ Malevitj kaldte sine billeder ikoner, da de refererer til simpeltheden og fokuserede på eneherskeren.

4/ Malevitj skrev fra ”kubisme til suprematisme”, og var inspi af ukrainsk folkekunst. Derfor refererer hans kunst ikke til nulpunktet, men både til tradition og folkelighed.

5/ Abstrakt kunst skal forklares med samme metoder som symboltunge allegorier. Lige netop fordi begge skal forklares af kunstneren selv eller kyndig for at åbne sig op.

6/ Minimalismen og suprematismen adskiller sig ved, at den sidste sprængte geometrien og ikke blot forenklede. Futurismen, postmodernismen og hightech er 1900-tallets barok og mere spændende end ren brutalisme.

7/ Adam Oehlenschläger, vor nationalkvads digter, vandt universitetets sølvmedalje for en prisopgave om digtekunstens brug af den nordiske mytologi i 1801 i opposition til brugen af græsk og romersk. Det samme bør vi gøre. Som man også gjorde for 100 år siden, da man netop debatterede historicismen i arkitekturen.

8/ Kunst er kommunikation. Den skal danne baggrund for den fælles samtale.

9/ Traditioner fremmes og hæmmes, så nyskabelsernes kan komme ud af disse.

10/ Det vigtigste er historien og folkeligheden.Uddrag af bogen

Århus

er kedelig

sån arkitektonisk

Rådhuset er

Arne Jacobsen Makværk

(som altid)

se selv hans højhuse

i København

kopi minimal lort

som kunne stå hvor som helst!

Og domkirken

ikke så prangende

som Viborg eller Ribe!

Aros en minimal firkant

med en senere påsat

regnbue, da skuet

var for kedeligt ellers!

Men på det rå

er den rå ufiltrerede spiritOm forfatteren

Kim Stig Andersen her og der. I Aalborg, Aarhus og København På scenen med poesi eller ude på gaden med situationisme eller gammeldaws billedkunst. 28 år uden at have bedrevet meget udover at droppe ud af fire uddannelser og starter på sin femte til sommer: natur-og kulturformidler i Hjørring.

Brugerbedømmelser af Skid hul i kunstenFind lignende bøger
Bogen Skid hul i kunsten findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.