Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Smertestillinger

Bag om Smertestillinger

"Dér er det træ, vi plejede at sidde under, når sommeren var over os og blæsten og angsten var forbi. Vi kaldte det "dit og mit træ" med tiden, så unge vi var - og uden denne ny og bitre viden. Vi føjede vor til dets imødekommende natur." Med disse ord indledes titeldigtet til digtsamlingen "Smertestillinger", der består af 16 digte fra forfatter og digter Rolf Gjedsteds pen. Den danske forfatter Rolf Gjedsted (f. 1947) fik sin debut som 21-årig med udgivelsen "Englefronten". Han har gennem sit produktive forfattervirke udgivet værker i mange forskellige genrer og prøvet kræfter med alt fra en historisk trilogi over psykologiske romaner til digtsamlingen "Skrigende mand" (2000). Rolf Gjedsted var nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris for digtsamlingen "Gå om bag spejlet" og modtog i 2016 Morten Nielsens Mindelegat, hvis tidligere modtagere blandt andet tæller Halfdan Rasmussen, Bjarne Reuter og Tove Ditlevsen. Derudover har Rolf Gjedsted fået tildelt et utal af legater fra Statens Kunstfond og ligeledes modtaget både Holger Drachmann-legatet (1991) og Emil Aarestrup Medaillen (1986) for sit mangeårige arbejde inden for litteraturens verden.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788711799765
  • Udgivet:
  • 7. November 2017
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Smertestillinger

"Dér er det træ, vi plejede at sidde under,
når sommeren var over os
og blæsten og angsten var forbi.
Vi kaldte det "dit og mit træ" med tiden,
så unge vi var - og uden denne ny og bitre viden.
Vi føjede vor til dets imødekommende natur."

Med disse ord indledes titeldigtet til digtsamlingen "Smertestillinger", der består af 16 digte fra forfatter og digter Rolf Gjedsteds pen.

Den danske forfatter Rolf Gjedsted (f. 1947) fik sin debut som 21-årig med udgivelsen "Englefronten". Han har gennem sit produktive forfattervirke udgivet værker i mange forskellige genrer og prøvet kræfter med alt fra en historisk trilogi over psykologiske romaner til digtsamlingen "Skrigende mand" (2000). Rolf Gjedsted var nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris for digtsamlingen "Gå om bag spejlet" og modtog i 2016 Morten Nielsens Mindelegat, hvis tidligere modtagere blandt andet tæller Halfdan Rasmussen, Bjarne Reuter og Tove Ditlevsen. Derudover har Rolf Gjedsted fået tildelt et utal af legater fra Statens Kunstfond og ligeledes modtaget både Holger Drachmann-legatet (1991) og Emil Aarestrup Medaillen (1986) for sit mangeårige arbejde inden for litteraturens verden.

Brugerbedømmelser af SmertestillingerFind lignende bøger
Bogen Smertestillinger findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.