Bag om Som et espeløv
Som 21-årig bliver Eva udsat for et overgreb. Et overgreb, hun forsøger at fortrænge, men som bider sig fast i hendes krop. Da det først mange år senere går op for hende, at der kan være en forbindelse imellem de muskelspændinger, hun dagligt tynges af, og det gamle ubearbejdede traume, tvinger det hende til at forholde sig til alt det, hun helst vil glemme. For hvis hendes krop virkelig er fanget i et gammelt traume, hvordan slipper hun den så fri? Hvordan overbeviser hun den om, at den ikke længere er i fare?
Svarene på de spørgsmål viser sig at ligge i bevægelser – ikke hvilke som helst, men bevægelser der aktiverer og stimulerer muskelgrupper, bindevævet og forbindelsen imellem kroppen og sjælen.
Flere forskere peger på, at traumer og længerevarende stress sætter sig i kroppen som fastfrossen energi og noget tyder på, at traumer er langt mere udbredte, end vi går og tror. For i modsætning til vores vante forestilling, behøver traumer nemlig ikke kun at udspringe fra krig, vold, ulykker eller naturkatastrofer. Faktisk kan traumer opstå på baggrund af hændelser, de fleste af os kategoriserer som almindelige hverdagsoplevelser. Og de kan sætte dybe spor.
“Tillader vi os selv virkelig at mærke efter, bliver vores oplevelser i livet langt mere intense, og vi vil føle os mere forbundet til vores omverden og vores medmennesker. Også når det, vi mærker, måske ikke er så rart.” – Eva Dixen
Om forfatteren
Eva Dixen har en baggrund i kommunikationsbranchen og en BA i litteraturhistorie og journalistisk formidling. Hun er klummeskribent og foredragsholder og er lige nu aktuel med foredraget ’Ryst Det Af’ i samarbejde med Foredragsbasen.dk. Eva hjemmepasser sin 1-årige søn og har netop startet virksomheden Nordic Chi, hvor kvinder kan prøve kræfter med naturbaseret mindfulness i bevægelse – inspireret af qigong, som hun dyrker hver dag, og som har givet hende kropsglæden og energien tilbage.
Vis mere