Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Sommerdage og mørke måneder

Bag om Sommerdage og mørke måneder

Olaf Hansens hårde og ramme digte er måske ikke meget kendt i dag, men de fortjener at blive læst. I "Sommerdage og mørke måneder" fra 1922 finder man det barske "Den døde skov" om en skovbrand med linjer som disse: Den hugg med klo, den holdt sig rov, den røde ild på bjærget, og efterlod den grønne skov svedet og flammehærget. I samme samling kan man finde intet mindre end en sonetkrans om kong Arthur, ridderne af det runde bord og den hellige gral. Det er en sonetkrans, der er meget anderledes end Inger Christensens "Sommerfugledalen", og netop derved ser man spændvidden i denne vanskelige digtform, der her er mestret med legende lethed.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788740453294
  • Udgivet:
  • 17. December 2016
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Sommerdage og mørke måneder

Olaf Hansens hårde og ramme digte er måske ikke meget kendt i dag, men de fortjener at blive læst. I "Sommerdage og mørke måneder" fra 1922 finder man det barske "Den døde skov" om en skovbrand med linjer som disse:

Den hugg med klo, den holdt sig rov,
den røde ild på bjærget,
og efterlod den grønne skov
svedet og flammehærget.

I samme samling kan man finde intet mindre end en sonetkrans om kong Arthur, ridderne af det runde bord og den hellige gral. Det er en sonetkrans, der er meget anderledes end Inger Christensens "Sommerfugledalen", og netop derved ser man spændvidden i denne vanskelige digtform, der her er mestret med legende lethed.

Brugerbedømmelser af Sommerdage og mørke månederFind lignende bøger
Bogen Sommerdage og mørke måneder findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.