Bag om Syrekommunisme
Inspireret af de modkulturelle bevægelser i 1960’erne og 1970’erne præsenterer Mark Fisher ideen om syrekommunisme som en måde at forestille sig en anden verden på, der kombinerer politisk aktivisme med psykedelisk kultur. Fisher opfordrer til at genopdage det utopiske potentiale i disse bevægelser og lade os inspirere til at skabe en ny kultur baseret på kollektive behov og alternative fællesskaber.
Med udgangspunkt i tankerne i Kapitalistisk realisme. Findes der ikke noget alternativ? og Ghosts of My Life. Writings in Depression, Hauntology + Lost Futures kritiserer Fisher neoliberalismens gennemgribende bemægtigelse af alle livets facetter og advokerer for at overvinde nutidens fremmedgørelse og isolation gennem fantasi og eksperimentering. Hans arbejde tilskynder til en nytænkning af venstreorienteret politik med det formål at genantænde håbet og muligheden for en mere retfærdig og glædesfyldt fremtid. Syrekommunisme er således både en kritik og en opfordring til handling, der giver læseren mod på at forestille sig og stræbe efter en radikalt anderledes verden.
Den britiske forfatter Mark Fisher (f. 1968, d. 2017) var kulturkritiker, filosof og lektor ved Goldsmiths University i London. Han var kendt som en uovertruffen formidler og skrev op igennem 00’erne og 10’erne om politiske, aktivistiske og filosofiske emner på sin blog k-punk.org. Bloggen var et fristed for komplekse debatter uden for den akademiske verden og inspirerede mange til at give sig i kast med aktivisme og finde alternativer til den kapitalistiske kultur. Fisher udgav flere bøger, herunder Ghosts of My Life. Writings on Depression, Hauntology + Lost Futures og The Weird And The Eerie, men han er især kendt for den nu klassiske Kapitalistisk realisme. Findes der ikke noget alternativ?, der udkom på dansk på forlaget Antipyrine i 2021.
Vis mere