Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Syvsoverdag

Bag om Syvsoverdag

En romantisk komedie i tre akter. Handlingen foregår på Valdemar Atterdags tid natten mellem den 27. og 28. juni En nat, der rummer en sælsom magi, for på denne nat kommer både alfer og gnomer og andre overnaturlige væsner frem - og det går ikke stille af sig - især ikke da de møder områdets intetanende mennesker. Opført første gang på Det Kgl. Teater i 1840. Johan Ludvig Heiberg (1791-1860) var en dansk dramatiker, digter, kritiker og i en periode også chef for Det Kgl. Teater (1849-56). Johan Ludvig Heiberg var en markant skikkelse i datidens københavnske borgerskab og kulturelite. Han introducerede genren ’vaudeville’ i dansk teater, der sammenfletter skue- og syngespil. Han voksede op under privilegerede kår og havde derfor adgang til både uddannelse og mange af den romantiske periodes største kulturpersonligheder såsom Adam Oehlenschläger, familierne Rahbek og Bruun, Jens Baggesen, H.C. Ørsted og mange flere. Johan Ludvig Heiberg var i øvrigt en bærende kraft i introduktionen af den tyske filosof Hegel og hans værker i Danmark.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788711651094
  • Udgivet:
  • 23. Februar 2017
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Syvsoverdag

En romantisk komedie i tre akter. Handlingen foregår på Valdemar Atterdags tid natten mellem den 27. og 28. juni En nat, der rummer en sælsom magi, for på denne nat kommer både alfer og gnomer og andre overnaturlige væsner frem - og det går ikke stille af sig - især ikke da de møder områdets intetanende mennesker.

Opført første gang på Det Kgl. Teater i 1840.

Johan Ludvig Heiberg (1791-1860) var en dansk dramatiker, digter, kritiker og i en periode også chef for Det Kgl. Teater (1849-56). Johan Ludvig Heiberg var en markant skikkelse i datidens københavnske borgerskab og kulturelite. Han introducerede genren ’vaudeville’ i dansk teater, der sammenfletter skue- og syngespil. Han voksede op under privilegerede kår og havde derfor adgang til både uddannelse og mange af den romantiske periodes største kulturpersonligheder såsom Adam Oehlenschläger, familierne Rahbek og Bruun, Jens Baggesen, H.C. Ørsted og mange flere.
Johan Ludvig Heiberg var i øvrigt en bærende kraft i introduktionen af den tyske filosof Hegel og hans værker i Danmark.

Brugerbedømmelser af SyvsoverdagFind lignende bøger
Bogen Syvsoverdag findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.