Bag om Teheran-fortegnelsen
Op til besættelsen af den amerikanske ambassade i Teheran i 1979 rekrutteres Ali bin Kanhal, en ukendt professor ved Teherans universitet, af den hensynsløse CIA agent, John Williams. Bin Kanhal præsenteres for en fortegnelse med navnene på en gruppe militante studenter, som Williams gerne vil have infiltreret. Nogle måneder senere overværer professorens søn, Akhmahel bin Kanhal, at hans far bliver skudt af en CIA agent under selve besættelsen. Akhmahel bin Kanhal sværger hævn ved sin fars døde legeme.
Mange år senere stjæles en høj-toksisk bakteriekultur fra et tophemmeligt anlæg i USA, og en række sære dødsfald finder sted. De døde har ét til fælles - deres navne var alle at finde på fortegnelsen, som professoren blev præsenteret for i Teheran.
I vore dage dukker Akhmahel bin Kanhal op i Tyskland som en af Osama bin Ladens mest betroede medarbejdere. Med sig har han planerne til et terrorangreb mod Europa. Alt peger i retning af, at angrebet vil blive rettet mod en større begivenhed, som skal finde sted i København - men USA er tilsyneladende det egentlige mål.
Den europæiske antiterrororganisation, EATO, sættes på en næsten umulig opgave. Man indkredser hurtigt stedet, hvor angrebet kan forventes, men man tvinges alligevel til at erkende, at man intet kan stille op.
Et djævelsk kapløb - mod tiden og mod en nærmest usynlig fjende - begynder.
Vis mere