Bag om Tids- og metodestudier
Tids- og metodestudier tager en gammel disciplin med ind i det nye årtis udfordringer i forbindelse med Industri 4.0, robotteknologi og Lean.
Tids- og metodestudier lyder for mange som noget meget støvet fra 1950?ernes akkordbaserede produktionssystemer, men erfaringer fra erhvervslivet har vist, at man er nødt til at opbygge et tidsgrundlag for at kunne lave KPI?er (Key Performance Indicators) for sit produktionssystem. Hvis man ikke kender til situationen nu, kan man ikke vurdere, om der er en gevinst ved at investere i robotteknologi.
Det har desuden også vist sig, at mange af de robotinstallationer, som allerede nu er i virksomhederne, kan optimeres betydeligt ved at benytte nogle af de samme metodestudier, som man benyttede til at optimere operatører.
Moderne teknologi har heldigvis spillet kraftig ind på den måde, man arbejder med discipliner på i dag. Det er ikke længere nødvendigt at stå med et clipboard med stopure for at lave et tidsgrundlag. I dag kan man i stedet optage en videofilm med sin smartphone, eksportere den til et program, hvor man i ro og mag kan benytte en række optimeringsredskaber til sit arbejde.
Tids- og metodestudier gennemgår virksomhedens produktionsgrundlag og giver et historisk oprids af baggrunden for måden, hvorpå vi opbygger et produktionssystem i dag. De klassiske metodestudieværktøjer bliver gennemgået for at give en god introduktion til programmet AVIX, som er et af de væsentligste IT-programmer, der benyttes på området i dag.
Bogen knytter tids- og metodedisciplinerne sammen med såvel Lean som automatisering baseret på Industri 4.0. Der er herudover et fyldigt kapitel om SMED.
Tids- og metodestudier kan anvendes af alle, der arbejder med Lean og industriel optimering, men er tillige lærebog på ingeniøruddannelser, samt på produktionsteknologuddannelsen og øvrige tekniske uddannelser, som bygger på optimering af tekniske eller administrative processer.
Vis mere