Bag om Vekslende Temaer
Erfaringer skal man gøre selv, men det er altid lærerigt og interessant at høre om de oplevelser og tanker, andre har gjort sig. I bogen deler Birthe Wittendorff sine tanker om en lang række ting, f.eks. kærlighed, køn, livsaldre, rejser og læsning. Sit livs mange indtryk giver hun et udtryk gennem små essays, refleksioner og digte. Fælles for hendes overvejelser er, at intet menneske er en ø, men at vi derimod alle er sociale væsner, der kun kan fungere, hvis vi udveksler vore tanker, drømme og forventninger. Vi bliver nødt til at kommunikere og dele erfaringer med andre mennesker, hvis vi vil blive klogere på os selv, men i sidste ende har man kun selv ansvaret for sit liv.
Uddrag:
Hvordan kunne en gammel støvet bog i en utrolig kedelig, spættet indbinding, stående på et lille antikvarisk kælderbibliotek, fange en ung pige, som godt nok var ung i 60’erne, men som ikke levede ungdomsoprøret ud?
Måske var det netop dette. Denne på en måde meget borgerlige unge pige (naboens pæne datter) var ikke en del af ungdomsoprøret i handling, men tankerne bag, om den personlige frihed og retten til at leve sig selv ud, lå også gemt i en gammel, støvet bog.
Der var ingen, der hindrede mig i min frihed, andre end mig selv. Jeg elskede at være bundet. Dengang. Men tankerne var toldfrie, det sagde min gamle morfar i hvert fald altid! Tankerne var toldfrie, det kostede ikke noget at læse om de andres frihed. Det var besnærende, spændende og inspirerende.
Om forfatteren:
Birthe Wittendorff (f. 1944) er pensioneret lærer og NLP Master Practitioner. Hun er en ivrig foredragsholder, viseforfatter og frivillig ved TVT-Svendborg.
Hun har tidligere udgivet bøgerne Kvinde på 50 – kend dit eget værd, Kunsten at kunne – en mosaik om skuespilleren og maleren William Rosenberg og Hjælpe, lindre, trøste.
Vis mere