Bag om Videnskabens blinde øje
”Det intuitive sind er en hellig gave, og det rationelle sind en trofast tjener. Vi har skabt et samfund, der hylder tjeneren og har glemt gaven.” Dette citat af Albert Einstein indeholder bogens røde tråd.Bogen tager os igennem tidernes holdning til bevidstheden og viser, hvordan ”det rationelle sind” gradvist har vundet indflydelse i samfundet, mens ”det intuitive sind” er blevet presset stadig mere i baggrunden. Vi ser, hvordan ”det rationelle sind” ikke ser dybden af hullerne i den videnskabelige verdensforståelse og ikke forstår budskaberne fra ”det intuitive sind” som f.eks. nærdødsoplevelser, børns erindringer fra tidligere liv, mirakler, uforklarlige energier og transcendente oplevelser. ”Det rationelle sind” ignorerer og mistænkeliggør disse budskaber i stedet for at inddrage dem i hypotesedannelsen om verdens grundstruktur.
Til sidst giver forfatteren os lidt håb. Måske er samfundet ved at få øje på ”gaven”.
Omtaler af bogen
Videnskabsmanden
Bogen er en både interessant og tankevækkende præsentation af en lang række forhold, som sagligt udfordrer den rene materialistiske opfattelse og åbner op for nye – og potentielt eksistentielt givtige – perspektiver på virkeligheden og livet. Og den er dermed relevant for såvel naturvidenskabeligt orienterede som for eksistentielt søgende læsere. Kort sagt: en anbefalingsværdig bog, som henvender sig bredt og behandler et spørgsmål, der er af universel relevans.
Nikolaj Pilgaard Petersen, lektor, ph.d.
Kommunikationseksperten
Ved at stille spørgsmål og forundres gør Videnskabens blinde øje os klogere på, hvor meget vi ikke ved, og dermed får vi muligheden for at komme et lille skridt videre i erkendelsen af, hvad bevidsthed, sjæl og ånd måske kunne være!
Christian Have, TV-vært, forfatter og kommunikationsekspert
Repræsentant for målgruppen
I vores meget konkrete verden hvor vi helst vil måle og veje alt, er det meget inspirerende at læse Ole Bachs tanker om det, vi ikke kan sætte i boks eller på formel. Med baggrund i utallige bøger og artikler argumenterer Ole overbevisende for at der findes uforklarlige sammenhænge. Bogen giver anledning til megen eftertanke.
Suzanne Moll, international medierådgiver
Om forfatteren
Ole Bach er født i 1950. Han har i de sidste 25 år undret sig over, at vi stræber efter i evighed at forøge vores materielle velstand gennem vækst og forbrug, men glemmer at prioritere vores mentale velstand og endog risikerer vores fremtid. Dette har været hans drivkraft bag denne bogs tilblivelse.
Vis mere