Bag om Zaren af Murmansk
En bombe springer en tidlig morgen på Nørreport Station. Mistænkeligt få mennesker omkommer. Samme aften bliver en vicepolitikommissær skudt. Den civilt ansatte analytiker i Forsvarets Efterretningstjeneste Morten Nielsen bliver efterfølgende hvirvlet ind i et ufrivilligt spil i jagten på Zaren af Murmansk. Han må ad to omgange tage til Tromsø, hvor hans tidligere store kærlighed Marianne nu er bosat. Zaren af Murmansk er en aktuel kriminalroman, hvor fokus er såvel tidligere som nutidens terrortrusler. Hvad er retfærdigt, og hvad er politik, og kan man i den sammenhæng undsige sig fortidens ideologiske holdninger og de valg, man engang traf i den henseende?
Uddrag af bogen
”En vindmølle til at lave strøm?” spurgte den nye præsident Mugabe interesseret. Noller havde fået konstrueret en lille model af vindmøllen i Lemvig. En af de unge lærerstuderende havde brugt et lille dannebrogsflag – sådan et man har på bordet ved fødselsdage og lign. I toppen var selve flaget fjernet, og i stedet var der lavet fine møllevinger af plast. De små møllevinger kunne faktisk snurre rundt, når det blæste lidt, hvilket ikke altid var muligt for den rigtige mølle i Lemvig. Præsidenten troede, at den lille knop i toppen af flagstangen gjorde det ud for møllehuset. ”Det er et socialistisk projekt – alle har arbejdet med at bygge møllen. Vi kan sammen være stolte af møllen. Det er en alternativ løsning,” forklarede Noller. ”De er et fremsynet menneske,” forsikrede præsidenten.
Om forfatteren
Kristian Nordholm (f. 1967) er debuterende forfatter med Zaren af Murmansk. Er uddannet cand.scient. og har undervist på læreruddannelsen i Tromsø, hvor en del af handlingen udspilles. Arbejder i dag som specialkonsulent i Beredskabsstyrelsen.
Vis mere