Udvidet returret til d. 31. januar 2025

1900 Til bords

- Det originale danske landkøkken til hverdag og fest

Bag om 1900 Til bords

1900 Til bords BEST IN WORLD ved World Cookbook Awards 2019 Det originale danske landkøkkenRibs- og hindbærsyltetøj på nybagte boller. Hjem til velanrettet frokost. Lagkager til kaffen – hver dag. Kampen om den bedste leverpostej. Festmiddage med romfromage. Duften af natmad, når du kommer sent hjem. Min madglæde er grundlagt ved et dansk spisebord. Det stod i Odense – men det kunne faktisk have stået hvor som helst i kongeriget.Det var dansk mad, fra før vi helt havde lært at hente inspiration fra andre landes køkkener og krydderier. Lavet af kvinder, som blev glade, når familie og gæster rundt om spisebordet også var glade. Kokkepigen på herregården, der tryllede med brændefyret komfur og knofedt. Den unge husfrue af det bedre borgerskab – og en af Danmarks første kvindelige læger – som arrangerede fester og lavede månedsplaner med hverdagsmenuer. Også under 2. verdenskrig. Der opstod livretter - og retter, man så frem til at spise på bestemte tidspunkter af året. Retter, som jeg stadig kan huske. Plus en hel masse andre, som jeg aldrig har smagt før nu. De kommer nemlig fra min oldemors opskriftsbog. Hendes søsters opskriftsbog – og min farmors. Et samlet tidsbillede på maden og vanerne i Danmark mellem 1902 og 1970. Velkommen til min families danske landkøkken.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788797040607
  • Indbinding:
  • Indbundet
  • Sideantal:
  • 288
  • Udgivet:
  • 27. marts 2018
  • Udgave:
  • 1
  • Størrelse:
  • 182x248x30 mm.
  • Vægt:
  • 960 g.
  • BLACK NOVEMBER
Leveringstid: 2-4 uger
Forventet levering: 16. december 2024

Beskrivelse af 1900 Til bords

1900 Til bords
BEST IN WORLD ved World Cookbook Awards 2019
Det originale danske landkøkkenRibs- og hindbærsyltetøj på nybagte
boller. Hjem til velanrettet frokost. Lagkager til kaffen – hver dag. Kampen om
den bedste leverpostej. Festmiddage med romfromage. Duften af natmad, når du
kommer sent hjem. Min madglæde er grundlagt ved et dansk spisebord. Det stod i
Odense – men det kunne faktisk have stået hvor som helst i kongeriget.Det var dansk mad, fra før vi helt
havde lært at hente inspiration fra andre landes køkkener og krydderier. Lavet
af kvinder, som blev glade, når familie og gæster rundt om spisebordet også var
glade. Kokkepigen på herregården, der tryllede med brændefyret komfur og
knofedt. Den unge husfrue af det bedre borgerskab – og en af Danmarks første
kvindelige læger – som arrangerede fester og lavede månedsplaner med
hverdagsmenuer. Også under 2. verdenskrig.
Der opstod livretter - og retter, man så frem til at spise på
bestemte tidspunkter af året. Retter, som jeg stadig kan huske. Plus en hel
masse andre, som jeg aldrig har smagt før nu. De kommer nemlig fra min oldemors
opskriftsbog. Hendes søsters opskriftsbog – og min farmors. Et samlet
tidsbillede på maden og vanerne i Danmark mellem 1902 og 1970.
Velkommen til min families danske
landkøkken.

Brugerbedømmelser af 1900 Til bords



Find lignende bøger
Bogen 1900 Til bords findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.