Bag om Arbejderbevægelse og kvindespørgsmål 1870-1914
I perioden 1870-1914 var socialdemokratiet og arbejderbevægelsen i kraftig fremgang i både Danmark og Tyskland, og i den forbindelse blev også kvindens vilkår taget op til debat. Der blev talt om politisk og organisatorisk ligestilling mellem mænd og kvinder, om arbejderkvinder selv skulle have lov at bestemme, hvor mange børn de ville have, og mange andre vigtige spørgsmål, der ikke bare påvirkede den enkelte kvinde og hendes familie, men hele samfundet.
I denne bog undersøger mag.art. Toni Liversage den tidlige arbejderbevægelse og dens forhold til kvindernes rettigheder og vilkår i blandt andet Danmark og Tyskland. Bogen er velegnet til både undervisningsbrug og selvstudium.
Toni Liversage (1935-2014) var en dansk forfatter og oversætter. Toni Liversage havde et stort socialt engagement og var i mange år en kendt feminist, fredsaktivist og socialist. Hun var uddannet mag.art i slavisk filologi og stod bag en del danske oversættelser af forfattere fra det tidligere Jugoslavien. Af Toni Liversages eget forfatterskab kan nævnes "Fædre og døtre: russiske kvinder i aktion mod zarismen" (1976), "At erobre ordet: kvinderne og arbejderbevægelsen" (1980), "George Orwell: en introduktion" (2000) og "Et lille stykke elfenben: om Jane Austens forfatterskab" (2009).
Vis mere