Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

At sætte børn i verden

Bag om At sætte børn i verden

Bogen er tænkt som en hjælp til sundhedsfaglige, der er på vej ind i subspecialet, der omfatter undersøgelse af fosteret. Langt de fleste graviditeter og fødsler forløber normalt. Men der forekommer mange sjældne fostersygdomme og forandringer. Nogle, som barnet ikke kan overleve, og andre, som det kan overleve og leve med. Det er derfor en udfordring for sundhedspersoner at formidle det. Bogen er skrevet i et let forståeligt sprog, ledsaget af patienthistorier og illustrationer, og kan derfor også læses af gravide som støtte til at træffe beslutning om at tilvælge eller fravælge det at få foretaget undersøgelse af fosteret, som hun bliver afkrævet, når hun møder sundhedsvæsenet. Bogen beskriver også ved historier ’fra det virkelige liv’-gravide, som af forskellige grunde ikke magter at gennemføre en graviditet, og som efter 12 ugers graviditet har skullet have tilladelse til at få foretaget abort. Et forhold, som nu er under forandring. Uddrag af bogen Gravide tilbydes mange undersøgelser, som kan vise, om fosteret fejler noget eller afviger fra det normale. Forståelsen og informationen om, hvad disse undersøgelser går ud på, og hvad de nytter, især hvis noget er afvigende, stiller store krav til den gravide, til en eventuel partner og andre, der er tæt på, men sandelig også til de sundhedspersoner, der er involverede. Sådan var det ikke for en til to generationer siden. Om fosteret var sundt og raskt, kunne man kun håbe. Muligheden for at forudsige sygdom hos fosteret endsige gøre noget ved det, var stort set ikke eksisterende. Man måtte vente og se, hvad der kom efter de ni måneder. I dag er det meget anderledes. I de kommende år vil gravide med stor sandsynlighed blive tilbudt endnu flere typer af undersøgelser, der vil give endnu flere og sikrere muligheder for at forudsige – ikke alene noget om fosteret eller barnets tilstand ved fødslen, men også om, hvordan barnets liv vil forløbe senere – frem i voksenalderen – hvis det når så vidt. Er den udvikling noget, vi skal forholde os til, noget vi tror, vi kan have indflydelse på, endsige ændre? Om forfatteren Torben Larsen er pensioneret ledende overlæge, klinisk lektor, speciallæge i graviditet og fødsel og kvindesygdomme (obstetrik og gynækologi) og subspecialiseret i undersøgelse og behandling af fostre (fostermedicin) samt dr.med. på en afhandling af fosterets vækstforhold. Han har beskæftiget sig med undersøgelse af fostre i mere end 30 år.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788776301118
  • Indbinding:
  • Hæftet
  • Sideantal:
  • 283
  • Udgivet:
  • 18. juli 2024
  • Udgave:
  • 1
  • Størrelse:
  • 150x220x13 mm.
  • Vægt:
  • 350 g.
  På lager
Leveringstid: 1-3 hverdage
Forventet levering: 28. december 2024
Forlænget returret til d. 31. januar 2025
  •  

    Kan ikke leveres inden jul.
    Køb nu og print et gavebevis

Beskrivelse af At sætte børn i verden

Bogen er tænkt som en hjælp til sundhedsfaglige, der er på vej ind i subspecialet, der omfatter undersøgelse af fosteret. Langt de fleste graviditeter og fødsler forløber normalt. Men der forekommer mange sjældne fostersygdomme og forandringer. Nogle, som barnet ikke kan overleve, og andre, som det kan overleve og leve med. Det er derfor en udfordring for sundhedspersoner at formidle det. Bogen er skrevet i et let forståeligt sprog, ledsaget af patienthistorier og illustrationer, og kan derfor også læses af gravide som støtte til at træffe beslutning om at tilvælge eller fravælge det at få foretaget undersøgelse af fosteret, som hun bliver afkrævet, når hun møder sundhedsvæsenet. Bogen beskriver også ved historier ’fra det virkelige liv’-gravide, som af forskellige grunde ikke magter at gennemføre en graviditet, og som efter 12 ugers graviditet har skullet have tilladelse til at få foretaget abort. Et forhold, som nu er under forandring.

Uddrag af bogen
Gravide tilbydes mange undersøgelser, som kan vise, om fosteret fejler noget eller afviger fra det normale. Forståelsen og informationen om, hvad disse undersøgelser går ud på, og hvad de nytter, især hvis noget er afvigende, stiller store krav til den gravide, til en eventuel partner og andre, der er tæt på, men sandelig også til de sundhedspersoner, der er involverede. Sådan var det ikke for en til to generationer siden. Om fosteret var sundt og raskt, kunne man kun håbe. Muligheden for at forudsige sygdom hos fosteret endsige gøre noget ved det, var stort set ikke eksisterende. Man måtte vente og se, hvad der kom efter de ni måneder. I dag er det meget anderledes. I de kommende år vil gravide med stor sandsynlighed blive tilbudt endnu flere typer af undersøgelser, der vil give endnu flere og sikrere muligheder for at forudsige – ikke alene noget om fosteret eller barnets tilstand ved fødslen, men også om, hvordan barnets liv vil forløbe senere – frem i voksenalderen – hvis det når så vidt. Er den udvikling noget, vi skal forholde os til, noget vi tror, vi kan have indflydelse på, endsige ændre?

Om forfatteren
Torben Larsen er pensioneret ledende overlæge, klinisk lektor, speciallæge i graviditet og fødsel og kvindesygdomme (obstetrik og gynækologi) og subspecialiseret i undersøgelse og behandling af fostre (fostermedicin) samt dr.med. på en afhandling af fosterets vækstforhold. Han har beskæftiget sig med undersøgelse af fostre i mere end 30 år.

Brugerbedømmelser af At sætte børn i verden



Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.