Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Brændende spørgsmål

Bag om Brændende spørgsmål

"Lakker det mod Nedgang? Ganger det paa Hæld? Er der Sværdtid og Ulvtid ivente? Eller sprudler nu iblandt os de livsfriske Væld, hvorfra vi skal Foryngelsen hente? I Dybet under Muldet skal jo Kilderne gaa i mægtige Aarer, som Ingen endnu saae. Er man stødt paa en slig under Lagene? Eller venter man det først – én af Dagene?" "Brændende spørgsmål" er et smukt digt af H.V. Kaalund. Som vi så ofte ser i hans digte, spiller naturen og de skiftende årstider en stor rolle og er med til at skabe en helt særlig stemning. H.V. Kaalund (1818-1885) var en dansk digter, der som 15-årig kom i billedhuggeren H.E. Freunds atelier for at lære af den store mester. Senere kom han på Kunstakademiet, men efterhånden viste det sig, at hans sande talent lå i det skrevne ord. Han debuterede som forfatter i 1858 med digtsamlingen "Et forår", som blev den første i en lang række smukke digtsamlinger, skuespil og fabler.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788726030136
  • Udgivet:
  • 30. August 2018
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Brændende spørgsmål

"Lakker det mod Nedgang? Ganger det paa Hæld?

Er der Sværdtid og Ulvtid ivente?

Eller sprudler nu iblandt os de livsfriske Væld,

hvorfra vi skal Foryngelsen hente?

I Dybet under Muldet skal jo Kilderne gaa

i mægtige Aarer, som Ingen endnu saae.

Er man stødt paa en slig under Lagene?

Eller venter man det først – én af Dagene?"

"Brændende spørgsmål" er et smukt digt af H.V. Kaalund. Som vi så ofte ser i hans digte, spiller naturen og de skiftende årstider en stor rolle og er med til at skabe en helt særlig stemning.

H.V. Kaalund (1818-1885) var en dansk digter, der som 15-årig kom i billedhuggeren H.E. Freunds atelier for at lære af den store mester. Senere kom han på Kunstakademiet, men efterhånden viste det sig, at hans sande talent lå i det skrevne ord. Han debuterede som forfatter i 1858 med digtsamlingen "Et forår", som blev den første i en lang række smukke digtsamlinger, skuespil og fabler.

Brugerbedømmelser af Brændende spørgsmålFind lignende bøger
Bogen Brændende spørgsmål findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.