Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Catul - Kærlighed og Had

af Catul
Bag om Catul - Kærlighed og Had

Den romerske digter Gajus Valerius Catullus blev født i Verona i 87/84 og døde i 54 f.v.t. Vi har i alt 116 digte overleveret af Catuls produktion. Hans digte kan inddeles i tre hovedgrupper: en række korte digte i forskellige versemål (polymetriske digte), syv længere digte, herunder tre bryllupshymner, samt en række epigrammerne i elegisk versemål. Hans digte kredser fortrisvis om emner som ungdom, skønhed og lidenskab. Der til kommer en række hyldestdigte til drikkelaget samt en række godmodige drillerier og forskellige karikaturer, der leder over i regulære smædedigte. Den lidenskabelige længsel er et gennemgående motiv i Catuls digtning, hvad enten den rettes mod unge mænd, som i digtet til Juventus, eller mod skønne kvinder, som den gifte kvinde Lesbia, hvis virkelige navn var Clodia, der tilhørte en af Roms fornemste slægter. Catul må formodes at have valgt pseudonymet Lesbia for hende med tanke på den berømte, græske digterinde Sapfo fra Lesbos, som var kendt for sin ynde og sit vid. Foruden de korte digte er nogle få af Catuls digte er af længere omfang, herunder de tre bryllupshymner. Men det er dog især de små digte henvendt til Lesbia, som har gjort Catul til en af de mest afholdte romerske digtere gennem tiderne. CATULS - KÆRLIGHED OG HAD foreligger nu som en uforkortet digitaludgave af den første danske oversættelse af Axel Juel fra 1937 med søgbart indeks og noter. Type: E-bog Filformat: ePub 3.0 Sideantal: 112 ns Sprog: Dansk Udgivet: 1. januar 2019 Forlag: Halkyon ISBN: 9788793276291 Læseprøve Sammenlign pris Lån bogen

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788793276291
  • Udgivet:
  • 1. Januar 2019
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Catul - Kærlighed og Had

Den romerske digter Gajus Valerius Catullus blev født i Verona i 87/84 og døde i 54 f.v.t. Vi har i alt 116 digte overleveret af Catuls produktion. Hans digte kan inddeles i tre hovedgrupper: en række korte digte i forskellige versemål (polymetriske digte), syv længere digte, herunder tre bryllupshymner, samt en række epigrammerne i elegisk versemål.

Hans digte kredser fortrisvis om emner som ungdom, skønhed og lidenskab. Der til kommer en række hyldestdigte til drikkelaget samt en række godmodige drillerier og forskellige karikaturer, der leder over i regulære smædedigte.

Den lidenskabelige længsel er et gennemgående motiv i Catuls digtning, hvad enten den rettes mod unge mænd, som i digtet til Juventus, eller mod skønne kvinder, som den gifte kvinde Lesbia, hvis virkelige navn var Clodia, der tilhørte en af Roms fornemste slægter. Catul må formodes at have valgt pseudonymet Lesbia for hende med tanke på den berømte, græske digterinde Sapfo fra Lesbos, som var kendt for sin ynde og sit vid.

Foruden de korte digte er nogle få af Catuls digte er af længere omfang, herunder de tre bryllupshymner. Men det er dog især de små digte henvendt til Lesbia, som har gjort Catul til en af de mest afholdte romerske digtere gennem tiderne.

CATULS - KÆRLIGHED OG HAD foreligger nu som en uforkortet digitaludgave af den første danske oversættelse af Axel Juel fra 1937 med søgbart indeks og noter.

Type: E-bog
Filformat: ePub 3.0
Sideantal: 112 ns
Sprog: Dansk
Udgivet: 1. januar 2019
Forlag: Halkyon
ISBN: 9788793276291

Læseprøve
Sammenlign pris
Lån bogen

Brugerbedømmelser af Catul - Kærlighed og HadFind lignende bøger
Bogen Catul - Kærlighed og Had findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.