Bag om Ciceros kamp for Republikken. Den historiske baggrund for Ciceros filippiske taler
Marcus Tullius Cicero (106 f.Kr. - 43 f.Kr.) var ikke personligt til stede, da Cæsar blev myrdet af en lang række af hans tætteste allierede, men han spillede en stor rolle i den efterfølgende magtkamp mellem Marcus Antonius, der ønskede at overtage Cæsars plads, og de republikanere, der ønskede at forsvare republikken. Cicero blev nu den reelle leder af senatet, og det var gennem hans fillipiske taler, at han for alvor tog kampen op for den republikanske sag.
Hartvig Frisch beskriver de politiske spændinger, der førte til mordet på Cæsar, og Ciceros efterfølgende forsøg på at forbedre og bevare republikken. Bogen er en spændende redegørelse for en af de mest dramatiske begivenheder i Romerrigets historie og Ciceros rolle i den.
Hartvig Frisch (1893-1950) var en dansk forfatter, klassisk filolog og politiker, der fra 1947 til 1950 var undervisningsminister for Socialdemokratiet. I forbindelse med besættelsen spillede Hartvig Frisch en omstridt rolle, da han udtalte sig kritisk om både nazismen og visse af modstandsbevægelsens handlinger.
Som undervisningsminister indførte Hartvig Frisch i 1948 retskrivningsreformen, som blandt andet ændrede "aa" til "å" og "vilde" til "ville". Mange af Hartvig Frisch’ bøger handler om Danmark under anden verdenskrig, mens en del af hans andre bøger beskæftiger sig med antikkens verden.
Vis mere