dk-flag   Stort fødselsdagsudsalg   dk-flag
dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag   Vi fejrer fødselsdag med stort udsalg   dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag
Bag om Compita

Michael Brenners tilfældige møde med ghettoen bliver startskuddet på den til dato mest komplicerede mission med tråde tilbage til brændpunkter fra hans professionelle militærkarriere. Hans seneste efterretningsmission i Kenya blev måske kompromitteret – og et politisk magtspil havde vist sig i skyggerne. De kenyanske medier fremhævede, at moderens død blev politisk dysset ned. Dette forhold og mødet med den mørke erotiske ulandsfrivillige læge Karen hvirvler Michael ind i en følelsesmæssig og eftertænksom odysse, da han drager tilbage til familiens kenyanske kolonihistorie og landsted i Nairobi. Faderen er tidligere britisk general og er nu rådgiver for Natos militære ledelse. Faderens højteknologiske firma, Compita, arbejder på en banebrydende opfindelse, der vil revolutionere menneskeheden og tilbyde et digitalt liv efter døden. Fundet af et ukendt grundstof i Kenyas højland fører til et dramatisk opgør mellem fortidens magtfulde adelsslægter i landet og en involvering fra de herskende techgiganter fra Silicon Valley. Uddrag af bogen Spyfluerne var kommet i position og observerede Aalim Obama, mens han stod fastspændt mellem to svære jerndragere. Hans hænder var bundet til jerndragerne med blå faldskærmsliner og stillingen fik Brenner til at tænke på Den Vitruvianske Mand tegnet af Leonardo da Vinci. En af spyfluerne havde sat sig på Aalims skulder. Gulvet i hallen var af beton og den varme fugtige luft drev ned af væggene. Der var en ildevarslende lugt af kød i forrådnelse og kadaveret, som lå tæt på Aalim, var levende af maddiker. Aalims T-shirt og hår var gennemvædet af sved efter at have kæmpet med rotterne hele natten. Hans øjne var opspilede, hans blik flaksede rundt og hver en muskel i hans senede krop var i alarmberedskab. Om forfatteren Jan Christensen (født 1963) har i tre årtier arbejdet i teleindustrien med roller i samspillet mellem ledelse, forretning og teknologi. Han bor i Roskilde, hvor livet som globetrotter og familiefar får næring gennem hans nysgerrighed på mennesker, kultur, naturen og videnskab. Som forfatter er hans store inspirationskilder Haruki Murakami og Harlan Coben.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788775751181
 • Indbinding:
 • Hæftet
 • Sideantal:
 • 250
 • Udgivet:
 • 18. Oktober 2021
 • Udgave:
 • 1
 • Størrelse:
 • 150x220x18 mm.
 • Vægt:
 • 391 g.
 • bogreolen-flag   FØDSELSDAGSUDSALG   bogreolen-flag
  På lager
Leveringstid: 1-2 hverdage
Forventet levering: 18. April 2024

Beskrivelse af Compita

Michael Brenners tilfældige møde med ghettoen bliver startskuddet på den til dato mest komplicerede mission med tråde tilbage til brændpunkter fra hans professionelle militærkarriere. Hans seneste efterretningsmission i Kenya blev måske kompromitteret – og et politisk magtspil havde vist sig i skyggerne. De kenyanske medier fremhævede, at moderens død blev politisk dysset ned. Dette forhold og mødet med den mørke erotiske ulandsfrivillige læge Karen hvirvler Michael ind i en følelsesmæssig og eftertænksom odysse, da han drager tilbage til familiens kenyanske kolonihistorie og landsted i Nairobi. Faderen er tidligere britisk general og er nu rådgiver for Natos militære ledelse. Faderens højteknologiske firma, Compita, arbejder på en banebrydende opfindelse, der vil revolutionere menneskeheden og tilbyde et digitalt liv efter døden. Fundet af et ukendt grundstof i Kenyas højland fører til et dramatisk opgør mellem fortidens magtfulde adelsslægter i landet og en involvering fra de herskende techgiganter fra Silicon Valley.

Uddrag af bogen
Spyfluerne var kommet i position og observerede Aalim Obama, mens han stod fastspændt mellem to svære jerndragere. Hans hænder var bundet til jerndragerne med blå faldskærmsliner og stillingen fik Brenner til at tænke på Den Vitruvianske Mand tegnet af Leonardo da Vinci. En af spyfluerne havde sat sig på Aalims skulder. Gulvet i hallen var af beton og den varme fugtige luft drev ned af væggene. Der var en ildevarslende lugt af kød i forrådnelse og kadaveret, som lå tæt på Aalim, var levende af maddiker. Aalims T-shirt og hår var gennemvædet af sved efter at have kæmpet med rotterne hele natten. Hans øjne var opspilede, hans blik flaksede rundt og hver en muskel i hans senede krop var i alarmberedskab.

Om forfatteren
Jan Christensen (født 1963) har i tre årtier arbejdet i teleindustrien med roller i samspillet mellem ledelse, forretning og teknologi.
Han bor i Roskilde, hvor livet som globetrotter og familiefar får næring gennem hans nysgerrighed på mennesker, kultur, naturen og videnskab.
Som forfatter er hans store inspirationskilder Haruki Murakami og Harlan Coben.

Brugerbedømmelser af Compita

 • Krimiormen s. 28. November 2021

  Spændingsromanen ”Compita” er forfatterens debut. Lad mig med det samme sige, at det er en ganske imponerende debut i spændingsgenren. ”Compita” lægger helt klart op til at forfatteren har meget mere på hjerte.

  Hovedpersonen Michael Brenner har en, efterhånden, mangeårig karriere i Forsvarets efterretningstjeneste. Michaels far, Jack Brenner er født i Kenya og Michaels mor, Isabell, var Dansk født. Familien har et landsted i Nairobi som Michael opholder sig på, når han er i Kenya.

  ”Compita” er bestemt velskrevet og gennemarbejdet. Jeg sidder dog tilbage med en følelse af, at forfatteren vil rigtig mange ting med sit forfatterskab. Af samme grund, så sidder jeg med et håb om, at forfatteren har flere bøger i sin pen.

  Meget gerne bøger hvor han udvikler videre på ”vores” hovedperson Michael Brenner. ”Compita” får bestemt mine varmeste anbefalinger med på vejen, som en virkelig velskrevet og gennemarbejdet spændingsroman, der inviterer til mere litteratur, fra forfatterens hånd.

  Vurdering: 4/6 Roser.

  Krimiormen.dk


Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.