Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Den gamle elsker

Bag om Den gamle elsker

Hr. Kvist er for nyligt flyttet til en lille by, hvor han har fået arbejde som timelærer. Til sin store overraskelse får han hurtigt en hemmelig beundrer, der skriver kærlighedsbreve til ham. Hvem kan det være, som har kastet sin kærlighed på ham? Og kan han overhovedet være sikker på, at brevene er til ham og ikke en anden i hans husstand? Jens Christian Hostrup, 1818-1892, dansk digter, dramatiker og præst. Han virkede fra 1854 til 1880 som præst i Silkeborg og Hillerød. Han skrev sideløbende med teologistudiet, ofte under pseudonymet "Jens Kristrup" (Christrup), fik sit gennembrud i 1844, året efter han blev uddannet teolog, med sangspillet "Gjenboerne". Komedierne, som i den grad var humoristisk-kritiske kommentarer til det politiske og kulturelle liv, forsinkede derfor hans adgang til den egentlige danske nationalscene, og først i 1848 fik han opført et stykke på Det Kongelige Teater, nemlig "Eventyr paa Fodreisen". Stykket var en stor succes, og måske derfor kom samme år kom også "Gjenboerne" på teatrets faste repertoire. Teologisk og politisk var Hostrup stærkt inspireret af Grundtvig og arbejdede især i de sidste år videre i dennes ånd.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788711651872
  • Udgivet:
  • 14. Maj 2018
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Den gamle elsker

Hr. Kvist er for nyligt flyttet til en lille by, hvor han har fået arbejde som timelærer. Til sin store overraskelse får han hurtigt en hemmelig beundrer, der skriver kærlighedsbreve til ham. Hvem kan det være, som har kastet sin kærlighed på ham? Og kan han overhovedet være sikker på, at brevene er til ham og ikke en anden i hans husstand?

Jens Christian Hostrup, 1818-1892, dansk digter, dramatiker og præst. Han virkede fra 1854 til 1880 som præst i Silkeborg og Hillerød. Han skrev sideløbende med teologistudiet, ofte under pseudonymet "Jens Kristrup" (Christrup), fik sit gennembrud i 1844, året efter han blev uddannet teolog, med sangspillet "Gjenboerne". Komedierne, som i den grad var humoristisk-kritiske kommentarer til det politiske og kulturelle liv, forsinkede derfor hans adgang til den egentlige danske nationalscene, og først i 1848 fik han opført et stykke på Det Kongelige Teater, nemlig "Eventyr paa Fodreisen". Stykket var en stor succes, og måske derfor kom samme år kom også "Gjenboerne" på teatrets faste repertoire. Teologisk og politisk var Hostrup stærkt inspireret af Grundtvig og arbejdede især i de sidste år videre i dennes ånd.

Brugerbedømmelser af Den gamle elskerFind lignende bøger
Bogen Den gamle elsker findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.