Bag om Den Generøse Leder
Den gode leder møder sine medarbejdere dér, hvor de er ud fra deres ambitioner, kompetencer og behov. Det handler om, at alle parter, lederen såvel som den ledede, kan gå glade hjem efter en travl og helst også spændende og lærerig arbejdsdag og glæde sig til at komme tilbage den næste dag. Lederen har et stort ansvar for sine medarbejderes trivsel og gode arbejdsmiljø, men står selvfølgelig ikke alene med det ansvar. Den ledede, medarbejderen, har et medansvar. Det er bogens præmis. Ligesom lederen må lære at møde sine medarbejdere dér, hvor de er, må medarbejderne også lære at møde deres leder dér, hvor han eller hun er - ud fra hans eller hendes ansvar, kompetencer og personlighed.
Ud fra disse forudsætninger henvender Den generøse leder, skrevet af århusianske Finn Havaleschka, sig både til lederen og den, der bliver ledet. I bogen vil du finde en masse ideer, modeller og værktøjer, som hjælper alle parter til at gå glade hjem fra arbejdet - hver dag.
”Bogen burde være godnat læsning til alle, ledere som medarbejdere, for metoden/budskabet er så selvindlysende, at det burde være logik for perlehøns.”
Jens Trige Andersen, pensioneret, Adm. direktør, Solae Danmark/Central Soya Europe.
”Jeg kan godt lide, at bogen er blevet meget personlig, praksisnær og giver alle i organisationen, fra bund til top, håndgribelige værktøjer og metoder til at komme videre.”
Lars Madsen, Human Ressources Expert at European External Action Service.
”Først og fremmest synes jeg, at tilgangen - det at skrive en bog til den ledede, om den ledelse, de udsættes for - er god og nyskabende. Vendt på hovedet giver det jo ledelsesteorien nogle sjove indfaldsvinkler i form af, hvordan ledelse opleves i stedet for burde opleves.”
Nic Thielsen, HR Business Partner, tidligere HR direktør CSC og Logica.
Vis mere