Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage
Bag om Den inderste kerne

Lotte Kaa Andersen er nu klar med sin helt nye biografiske roman ‘Den inderste kerne’. En fascinerende fortælling om Danmarks ukendte verdensstjerne, matematikeren og jordskælvseksperten Inge Lehmann, som blev den første kvindelige seismolog under sin levetid fra 1888-1993. Hun måtte stå over for vanskelige udfordringer i kampen om at bevise sit værd i det danske forskningsbaseret miljø, som i den grad blev styret af de mandlige ansatte. Dette skulle dog ikke sætte en stopper for Inge Lehmanns særlige egenskaber, hvorfor hun blev inviteret til USA, hvor hendes store viden for alvor fik en vigtig betydning under Den Kolde Krigs atomvåbenkapløb i 1950’erne. En levende fortælling om en skrøbelig og højt begavet kvinde, som med sin særlige viljestyrke kæmper med sig selv, sine omgivelser og de forventninger, familien og samfundet har til hende. Et portræt om de svære udfordringer et menneske kan stå over for, og for Inge Lehmanns vedkommende først blev anerkendt for hendes hårde arbejde sent i hendes liv. ‘Den inderste kerne’ er en skæbnefortælling om videnskab og lidenskab, som skildrer de historiske øjeblikke fra det 20. århundrede.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788743401193
 • Format:
 • MP3
 • Udgivet:
 • 11. Maj 2021
 • Oplæser:
 • Iben Hjejle
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Den inderste kerne

Lotte Kaa Andersen er nu klar med sin helt nye biografiske roman ‘Den inderste kerne’. En fascinerende fortælling om Danmarks ukendte verdensstjerne, matematikeren og jordskælvseksperten Inge Lehmann, som blev den første kvindelige seismolog under sin levetid fra 1888-1993. Hun måtte stå over for vanskelige udfordringer i kampen om at bevise sit værd i det danske forskningsbaseret miljø, som i den grad blev styret af de mandlige ansatte. Dette skulle dog ikke sætte en stopper for Inge Lehmanns særlige egenskaber, hvorfor hun blev inviteret til USA, hvor hendes store viden for alvor fik en vigtig betydning under Den Kolde Krigs atomvåbenkapløb i 1950’erne.

En levende fortælling om en skrøbelig og højt begavet kvinde, som med sin særlige viljestyrke kæmper med sig selv, sine omgivelser og de forventninger, familien og samfundet har til hende. Et portræt om de svære udfordringer et menneske kan stå over for, og for Inge Lehmanns vedkommende først blev anerkendt for hendes hårde arbejde sent i hendes liv. ‘Den inderste kerne’ er en skæbnefortælling om videnskab og lidenskab, som skildrer de historiske øjeblikke fra det 20. århundrede.

Forlagets beskrivelse af Den inderste kerne

"Den inderste kerne" er en biografisk roman om den danske matematiker og jordskælvsforsker Inge Lehmann (1888-1993). Som verdens første kvindelige seismolog mødte hun megen modstand i det danske naturvidenskabelige miljø, der i høj grad var en lukket herreklub. Men da hun i 1950’erne blev inviteret til USA for at forske, kom hendes arbejde til at spille en rolle under Den Kolde Krigs atomvåbenkapløb. "Den inderste kerne" fortæller historien om et sammensat, egenrådigt og myreflittigt menneske, som ikke blev anerkendt i sit hjemland, før hun var langt oppe i 70’erne, og følger nedslag i et liv, der forløber næsten parallelt med det 20. århundrede.
"Den inderste kerne" er en skæbnefortælling om kvindeliv, lidenskab og videnskab.

Om forfatteren:
Lotte Kaa Andersen (f. 1968) er litteraturhistoriker og udgav fra 2015-2018 Hellerup-trilogien "Hambros Allé 7-9-13", "100 dage" og "Syv sind", hvor vi følger tre familier i årene omkring finanskrisen og frem til i dag. "Hambros Allé 7-9-13" blev shortlistet til Debutantprisen og nomineret til Læsernes Bogpris, og "Syv sind" blev nomineret til Bedste roman ved Mofibo Awards 2020.

Brugerbedømmelser af Den inderste kerne

 • Torben N. 17. December 2021

  5 stjerner for både tema, fortællestil, research, ja alt. Det er i høj grad en læse/lytteværdig bog, der mere end levede op til mine forventninger.
  Een af de bøger, jeg vil læse/lytte igen!

 • Mette M. 16. December 2021

  Fantastisk velskrevet bog om en dansk kvinde der havde sin vilje før kvinder var anderkendt som mennesker på lige fod.
  Samtidig en fin danmarkshistorie der giver viden om samtiden.

  Fængende og levende at læse

 • Hanne H. 15. December 2021

  Velskrevet roman, der forholder sig sobert til kilderne.
  Det var på tide at få Lehmann løftet op i den danske "stjernehimmel".

 • Annette M. 14. December 2021

  Jeg har ikke læst bogen, da det er en julegave.

 • Kaj N. 13. December 2021

  Velskrevet bog om en særegen, kvindelig forsker, der har betydet meget for forståelsen af Jordens opbygning.

 • Inga K. 13. December 2021

  En vidunderlig bog, som blev sendt til Norge, og også vakte begejstring der.

 • helga T. 12. December 2021

  Man læser den som var det en krimi- også selv om man kender slutningen. Til tider var jeg berørt til tårer. Kunne næsten ikke lægge den fra mig før jeg var færdig
  Venligst
  Helga Thagaard

 • Inger F. 12. December 2021

  Troværdig og hurtig

 • Kate M. 11. December 2021

  En ualmindelig interessant og godt skrevet historie om, den for mig ukendte, seismolog Inge Lehmann.

 • Svend S. 11. December 2021

  Super spændende fortælling om Inge Lehmanns banebrydende forskning vedrørende jordens indre kerne.

 • Niels T. 11. December 2021

  En velskrevet om en stor og overset videnskabskvinde i Danmark, men også et tidsbillede på tiden i sidste århundrede, med dens forestillinger om hvad kvinder kunne og ikke kunne. En køn fortælling om at Inge til sidst blev værdsat for sin forskning, om end det blev på grund af den kolde krig.

 • Karen H. 10. December 2021

  Rigtig god bog.
  Spændende person som bogen handler om.
  Godt skrevet.

 • Inge D. 23. Juni 2021

  Den inderste kerne, er en dejlig bog, hvor sproget flyder på smukkeste vis med en spændende vekslen mellem tidsånden blandt kvinder og hovedpersonens mange problemer med at blive anerkendt for det intellekt hun besidder.
  En meget fængslende beskrivelse af de problemer kvinder på den tid havde, med at blive anerkendt for at følge det de brændte for her i tilværelsen.

 • Jens N. 13. Juni 2021

  Fantastisk spændende bog om Inge Lehmans liv. Hendes kampe og sejre bliver beskrevet levende og fængslende. En bog som beskriver den danske universitets- og forskerverden i en periode med mandsdominans og kvindeundertrykkelse. Kan varmt anbefales.

 • Marie P. 17. Maj 2021

  Har købt denne bog, da det var månedens bog. En meget inspirerende fortælling! selvom jeg ikke er færdig endnu. Den fortjener 5 (flotte) stjerner fra mig indtil videre.


Find lignende bøger
Bogen Den inderste kerne findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.