Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Den marxistiske litteraturkritik

Bag om Den marxistiske litteraturkritik

Bente Hansen redegør for den marxistiske litteraturkritik, og hvordan kunsten i den forbindelse forholder sig til samfundsstrukturerne. Hun indfører os i den ungarske marxistiske filosof Georg Lukács‘ romanteori og kritik af modernismen og præsenterer os for en lang række af de øvrige indflydelsesrige marxistiske filosoffer det 20. århundrede. Bente Hansen (f. 1940) er mag.art. i litteraturvidenskab. Hun var blandt frontfigurerne i 1960‘ernes ungdomsoprør og bidrog som chefredaktør for Politisk revy og chefredaktør for Information til at fastholde denne bevægelses socialistiske og feministiske idealer. Hun har senere tilrettelagt kulturudsendelser i radio og tv samt udgivet flere bøger og digtsamlinger.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788711702192
  • Udgivet:
  • 20. Januar 2017
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Den marxistiske litteraturkritik

Bente Hansen redegør for den marxistiske litteraturkritik, og hvordan kunsten i den forbindelse forholder sig til samfundsstrukturerne. Hun indfører os i den ungarske marxistiske filosof Georg Lukács‘ romanteori og kritik af modernismen og præsenterer os for en lang række af de øvrige indflydelsesrige marxistiske filosoffer det 20. århundrede.

Bente Hansen (f. 1940) er mag.art. i litteraturvidenskab. Hun var blandt frontfigurerne i 1960‘ernes ungdomsoprør og bidrog som chefredaktør for Politisk revy og chefredaktør for Information til at fastholde denne bevægelses socialistiske og feministiske idealer. Hun har senere tilrettelagt kulturudsendelser i radio og tv samt udgivet flere bøger og digtsamlinger.

Brugerbedømmelser af Den marxistiske litteraturkritikFind lignende bøger
Bogen Den marxistiske litteraturkritik findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.