Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Den ukendte Ingemann

Bag om Den ukendte Ingemann

I "Den ukendte Ingemann" belyser Niels V. Kofoed sider af B.S. Ingemanns digtning, der ellers er blevet forsømt af litteraturforskere. Ingemanns eventyrlige værker blomstrede op i den dunkle skygge af den franske revolution, Napoleonskrigene og det ydmygende danske nederlag ved fredsslutningen i Kiel, og alligevel lykkedes det ham at krydre sine digte med filosofi, mytologi, folkeminder og en dyb kærlighed til europæisk kultur. Niels V. Kofoed bringer sider af den ukendte Ingemann frem i lyset ved at genfortolke hans forfatterskabs skjulte motiver og afdække dets indre udvikling. "Den ukendte Ingemann" viser, hvordan den store eventyrdigter ikke blot giver udtryk for sin egen inderste sjæl, men også for hele sin samtid og den kulturelle tradition, han skrev i. Niels Vilhelm Kofoed (f. 1930) har skrevet et væld af bøger om dansk litteratur og kulturhistorie samt en lang række biografier om Danmarks største forfattere. Efter uddannelsen som cand.mag. i dansk og fransk fra Københavns Universitet var Niels V. Kofoed lektor ved Stockholm Universitet og senere Lund Universitet i Sverige og har sidenhen været professor på University of Washington i USA.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788711721049
  • Udgivet:
  • 13. April 2017
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Den ukendte Ingemann

I "Den ukendte Ingemann" belyser Niels V. Kofoed sider af B.S. Ingemanns digtning, der ellers er blevet forsømt af litteraturforskere. Ingemanns eventyrlige værker blomstrede op i den dunkle skygge af den franske revolution, Napoleonskrigene og det ydmygende danske nederlag ved fredsslutningen i Kiel, og alligevel lykkedes det ham at krydre sine digte med filosofi, mytologi, folkeminder og en dyb kærlighed til europæisk kultur.

Niels V. Kofoed bringer sider af den ukendte Ingemann frem i lyset ved at genfortolke hans forfatterskabs skjulte motiver og afdække dets indre udvikling. "Den ukendte Ingemann" viser, hvordan den store eventyrdigter ikke blot giver udtryk for sin egen inderste sjæl, men også for hele sin samtid og den kulturelle tradition, han skrev i.

Niels Vilhelm Kofoed (f. 1930) har skrevet et væld af bøger om dansk litteratur og kulturhistorie samt en lang række biografier om Danmarks største forfattere. Efter uddannelsen som cand.mag. i dansk og fransk fra Københavns Universitet var Niels V. Kofoed lektor ved Stockholm Universitet og senere Lund Universitet i Sverige og har sidenhen været professor på University of Washington i USA.

Brugerbedømmelser af Den ukendte IngemannFind lignende bøger
Bogen Den ukendte Ingemann findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.