Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Den undvegne

Bag om Den undvegne

Christian Wilster er i dag mest kendt for sine oversættelser af Iliaden pg Odysseen, men han var også selv en habil digter. Hans vers om bondeknøsen Hans, der havde været udenlands, var kendt af de fleste, ligesom hans vers om forholdene før Holberg: Hver Mand, som med Kløgt gik i Lærdom til Bund, Latin paa Papiret kun malte. Med Fruerne Fransk, og Tysk med sin Hund, Og Dansk med sin Tjener han talte. *** Men der er også andre af hans digte, der kan fortjente at blive læst - stemningsfulde natur- og kærlighedsdigte og ikke mindst det oprørske digt om manden, der blev fredløs, fordi han af sult havde stjålet et lam: "Den undvegne"

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788740442434
  • Udgivet:
  • 1. Januar 2016
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Den undvegne

Christian Wilster er i dag mest kendt for sine oversættelser af Iliaden pg Odysseen, men han var også selv en habil digter.
Hans vers om bondeknøsen Hans, der havde været udenlands, var kendt af de fleste, ligesom hans vers om forholdene før Holberg:
Hver Mand, som med Kløgt gik i Lærdom til Bund,
Latin paa Papiret kun malte.
Med Fruerne Fransk, og Tysk med sin Hund,
Og Dansk med sin Tjener han talte.
***
Men der er også andre af hans digte, der kan fortjente at blive læst - stemningsfulde natur- og kærlighedsdigte og ikke mindst det oprørske digt om manden, der blev fredløs, fordi han af sult havde stjålet et lam: "Den undvegne"

Brugerbedømmelser af Den undvegneFind lignende bøger
Bogen Den undvegne findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.