Bag om Det gamle land
Fasting har levet det meste af sit liv i USA og England, men som nyuddannet ung mand vælger han at rejse tilbage til det land, han forlod med sin familie, da han var helt lille.
På vej tilbage til Danmark læser han det brev, hans far gav ham med, da de tog afsked ved kajen. Her fortæller faren for første gang i detaljer, hvorfor han følte sig nødsaget til at flytte fra sit fædreland, hvor hans familie havde spillet en prominent rolle i generationer. I takt med at Fasting lærer sit gamle hjemland at kende, kommer han også til at forstå sig selv bedre. De mennesker, han møder i Danmark, får ham til at se sin familie på en hel ny måde og får ham til at tvivle på, hvor han egentlig hører til.
Vilhelm Østergaards roman "Det gamle land" udkom første gang i 1903.
Vilhelm Østergaard (1852-1928) var en dansk forfatter, journalist og titulær professor, der udgav en lang række bøger i forskellige genrer. Som journalist skrev Vilhelm Østergaard for blade som "Nationaltidende", "Berlingske Tidende" og "Dagens nyheder" om primært kulturliv. Han debuterede som forfatter i 1879 med novellesamlingen "Fra ulige steder" og udgav efterfølgende både romaner, digtsamlinger, erindringer, biografier, lærebøger samt genfortællinger af eventyr og sagn. I 1899 blev han titulær professor, og senere blev han både Ridder af Dannebrog og Dannebrogsmand.
Vis mere