dk-flag   Stort fødselsdagsudsalg   dk-flag
dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag   Vi fejrer fødselsdag med stort udsalg   dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag

Døden i nærheden

Bag om Døden i nærheden

"En pris til sygeplejerskerne Det gør ondt i halsen feberen gløder og mængder af spyt samler sig og jeg kan næsten ikke synke Og så kommer de, døgnet rundt altid rolige, omsorgsfulde jeg sanser deres kroppe føler deres lune væsner deres bløde ord Nogle er tynde, nogle tykke andre er oppe i årene fra alle udgår en øm sanselighed jeg midt i smerten suger godt til mig Dem med runde former ville jeg gerne elske i fyldig tæthed, såfremt livet nu tillod den slags, bare et øjeblik, et par timer i lutter glæde, om livet nu var sådan" Lean Nielsens digte i "Døden i nærheden" beskriver smerte, sygdom og død. Nogle fortæller om mennesker, der allerede er døde, andre beskriver Lean Nielsens egne oplevelser som patient på Rigshospitalet med alle de indtryk og mennesker, der fulgte med et sådant ophold. Den danske forfatter og digter Lean Nielsen blev født i 1935 og debuterede i 1969 med digtsamlingen "Fru Jensen in memoriam". Herefter udgav han den ene digtsamling efter den anden, og i 1982 sprang han ud som prosaist med novellesamlingen "Ned ad trappen, ud på gaden".

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788711842171
  • Udgivet:
  • 23. November 2017
  • bogreolen-flag   FØDSELSDAGSUDSALG   bogreolen-flag
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Døden i nærheden

"En pris til sygeplejerskerne

Det gør ondt i halsen
feberen gløder og mængder
af spyt samler sig og jeg
kan næsten ikke synke

Og så kommer de, døgnet rundt
altid rolige, omsorgsfulde
jeg sanser deres kroppe
føler deres lune væsner
deres bløde ord

Nogle er tynde, nogle tykke
andre er oppe i årene
fra alle udgår
en øm sanselighed
jeg midt i smerten
suger godt til mig

Dem med runde former
ville jeg gerne elske
i fyldig tæthed, såfremt
livet nu tillod den slags,
bare et øjeblik, et par timer
i lutter glæde, om livet nu var sådan"

Lean Nielsens digte i "Døden i nærheden" beskriver smerte, sygdom og død. Nogle fortæller om mennesker, der allerede er døde, andre beskriver Lean Nielsens egne oplevelser som patient på Rigshospitalet med alle de indtryk og mennesker, der fulgte med et sådant ophold.

Den danske forfatter og digter Lean Nielsen blev født i 1935 og debuterede i 1969 med digtsamlingen "Fru Jensen in memoriam". Herefter udgav han den ene digtsamling efter den anden, og i 1982 sprang han ud som prosaist med novellesamlingen "Ned ad trappen, ud på gaden".

Brugerbedømmelser af Døden i nærhedenFind lignende bøger
Bogen Døden i nærheden findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.