Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Duas stening

Bag om Duas stening

Duas stening er en digtsamling om Dua Khalil Aswad, en blot 17 årig kurdisk yezidi pige, som den 17. april 2007 blev slæbende bragt på Bashikas plads (Iraq) og imens hun var omringet af hundredvis af mænd, blev stenet til døde af sine mandlige slægtninge- og familiemedlemmer. Duas utilgivelig synd, set fra familiens øjne, var at hun havde trodset klanens gængs normer og indled et kærlighedsforhold med en man fra en anden stamme og religion. Nogle filmklip fra Duas stening fandt deres vej ud til store tv-stationer og gik viralt. Udsendelsen klipperne, selvom de var stærkt redigerede, chokerede seerne verden over. Duas stening er måske verdens mest kendte sag om så kaldt æresdrab.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788743064930
  • Udgivet:
  • 23. November 2020
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Duas stening

Duas stening er en digtsamling om Dua Khalil Aswad, en blot 17 årig kurdisk yezidi pige, som den 17. april 2007 blev slæbende bragt på Bashikas plads (Iraq) og imens hun var omringet af hundredvis af mænd, blev stenet til døde af sine mandlige slægtninge- og familiemedlemmer. Duas utilgivelig synd, set fra familiens øjne, var at hun havde trodset klanens gængs normer og indled et kærlighedsforhold med en man fra en anden stamme og religion.

Nogle filmklip fra Duas stening fandt deres vej ud til store tv-stationer og gik viralt. Udsendelsen klipperne, selvom de var stærkt redigerede, chokerede seerne verden over. Duas stening er måske verdens mest kendte sag om så kaldt æresdrab.

Forlagets beskrivelse af Duas stening

Digtsamlingen Duas stening handler om Dua Khalil Aswad, en 17-årig kurdisk yazidisk pige.

Digtene beskriver, hvordan hun omringet af hundredvis af mænd på grusomste vis blev stenet til døde af sine nære mandlige familiemedlemmer og slægtninge på Bashikas Plads i Irak den 17. april 2007. I familiens øjne var Duas utilgivelig synd, at hun havde forelsket sig i en mand udenfor klanen. En mand, der tilhørte en anden stamme og religion.

Filmklip fra steningen fandt vej til tv-stationerne og gik viralt. Selv om klippene var stærkt redigerede, chokerede de seerne verden over. Duas stening er det nok mest kendte såkaldte æresdrab.

Brugerbedømmelser af Duas steningFind lignende bøger
Bogen Duas stening findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.