Bag om En ulige kamp
De fleste danskere mener, at ansvaret for at forebygge og behandle overvægt ligger hos den enkelte. Mange mener også, at personer med overvægt er dovne og mangler viljestyrke. Måske kæmper du selv med vægten og føler, at du burde gøre mere for at tabe dig. Men er det virkelig så simpelt ifølge forskningen? Er man selv ”skyld” i sin vægt?
En ulige kamp gør én gang for alle op med myterne om overvægt og vægttab. Bogen forklarer både, hvorfor vægten stiger, hvad der sker i kroppen, når man prøver at tabe sig, og hvorfor man ikke bare “kan spise mindre”.
Du får bl.a. svar på spørgsmål som:
• Hvorfor udvikler nogle overvægt, mens andre ikke gør?
• Kan overvægt skyldes inaktivitet eller overgangsalder?
• Hvorfor virker slankekure ikke?
• Hvorfor er det så svært at holde et vægttab?
• Hvorfor øger overvægt risikoen for sygdom?
• Bliver man sundere af at tabe sig?
• Hvad kan man gøre for at opnå et varigt vægttab?
Denne bog lægger op til et paradigmeskift i forståelsen og behandlingen af overvægt.
Maria Felding har skrevet en ekstremt vigtig bog. Jeg anbefaler på det kraftigste, at alle, der kæmper med vægttab, læser den.
Chris MacDonald, cand.scient. i humanfysiologi
Denne bog har fundamentalt ændret mit syn på vægttab og har bidraget til, at jeg ikke blot er blevet bedre til at behandle mine patienter med overvægt, men også bedre i stand til at møde dem med større empati og forståelse for den kamp, de kæmper.
Tobias Schmidt Hansen, læge
Om forfatteren
Maria Felding er uddannet klinisk diætist med en kandidat i klinisk ernæring fra Københavns Universitet. Siden 2014 har hun arbejdet som privatpraktiserende klinisk diætist, og derudover er hun konsulent, foredragsholder og skribent for bl.a. Lægemagasinet. Hun er medforfatter til “Den plantebaserede kost” (2016) og forfatter til “Alt om vegansk ernæring til grønne spirer” (2019).
I over 10 år har Maria vejledt og hjulpet personer med overvægt. Overvægt er blevet et kernepunkt for hende, bl.a. fordi det er et af de mest misforståede emner inden for sundhed. Misforståelserne danner ikke blot baggrund for en udbredt vægtstigmatisering, men også for en mangelfuld behandling.
Modsat de gængse slankekure anbefaler Maria hverken at bruge kropsvægte, køkkenvægte eller kalorieberegnede kostplaner. I stedet hjælper hun sine patienter med at lytte mere til kroppen, identificere og arbejde med de uhensigtsmæssige vaner og finde frem til den vej, der er den rigtige for den enkelte for at opnå et bedre liv. For mange er målet ikke kun vægttab, men et liv med færre tanker om mad, krop og vægt. I 31⁄2 år har Maria arbejdet på “En ulige kamp” med det håb, at bogen vil kunne være med til at vende overvægtsdebatten og få skabt et mere nuanceret og evidensbaseret billede af overvægt som den komplekse tilstand, det er.
Vis mere