Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Engang troede vi på fremtiden

- Hvordan vi gik fra optimisme til sortsyn. Og hvorfor det kan redde os

Bag om Engang troede vi på fremtiden

Christian Bennike – født i 1986 – er barn af en optimistisk og tryg tid med en naiv tro på fremskridtet og på fornuftens uovervindelige kraft. I bogen bevidner han det skift, som har fundet sted i Vesten og i Danmark: fra optimismen fra midten af 1990’erne over forceret exces i 00’erne og eskalerende utryghed og politisk opbrud i 10’erne til nu 20’ernes radikale fortløbende kriser: klima-, finans- og energikrise, Brexit og Trump, pandemi og krig i Europa. Kriserne har ændret vores blik på politik, etik og økonomi – og på os selv. Vi mærker nederlaget for det system af ideer, som har formet verden i den første halvdel af forfatterens liv: frihandel, fri bevægelighed, åbenhed og autonomi, globalisering og tro på fremtiden. Vi troede på ”Wandel durch Handel”, på nedrustning og på, at klassekampen var slut. Vi mente, at resten af verden snart ville blive som os. I stedet har vi skabt et kontinent, som ikke kan forsvare sig selv, ikke kan forsyne sig selv, og hvor en stor del af borgerne er ulykkelige. Vi rejser med Christian Bennike rundt i Europa: til valgmøde hos Marine Le Pen, til debatter med tidens store tænkere, hjem til barndommens Fyn – og ind i film og musik, der afspejler forfatterens tid. Det hele er samlet i en jeg-fortalt beretning, som også er en fortællingen om en generation.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788702391978
  • Format:
  • MP3
  • Udgivet:
  • 2. maj 2023
  • Oplæser:
  • Christian Bennike
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Engang troede vi på fremtiden

Christian Bennike – født i 1986 – er barn af en optimistisk og tryg tid med en naiv tro på fremskridtet og på fornuftens uovervindelige kraft.
I bogen bevidner han det skift, som har fundet sted i Vesten og i Danmark: fra optimismen fra midten af 1990’erne over forceret exces i 00’erne og eskalerende utryghed og politisk opbrud i 10’erne til nu 20’ernes radikale fortløbende kriser: klima-, finans- og energikrise, Brexit og Trump, pandemi og krig i Europa.
Kriserne har ændret vores blik på politik, etik og økonomi – og på os selv. Vi mærker nederlaget for det system af ideer, som har formet verden i den første halvdel af forfatterens liv: frihandel, fri bevægelighed, åbenhed og autonomi, globalisering og tro på fremtiden. Vi troede på ”Wandel durch Handel”, på nedrustning og på, at klassekampen var slut. Vi mente, at resten af verden snart ville blive som os. I stedet har vi skabt et kontinent, som ikke kan forsvare sig selv, ikke kan forsyne sig selv, og hvor en stor del af borgerne er ulykkelige.
Vi rejser med Christian Bennike rundt i Europa: til valgmøde hos Marine Le Pen, til debatter med tidens store tænkere, hjem til barndommens Fyn – og ind i film og musik, der afspejler forfatterens tid. Det hele er samlet i en jeg-fortalt beretning, som også er en fortællingen om en generation.

Brugerbedømmelser af Engang troede vi på fremtiden

  • Bjørn S. 18. juni 2023

    Bogen ”Engang Troede Vi På Fremtiden” er en glimrende og tankevækkende bog, hvor forfatteren Christian Bennike beskriver den optimistiske periode i begyndelsen af 1990’erne, der udgør rammen om forfatterens egne oplevelser, hvor alt var let - og tiden var uden de kriser vi i dag skal forholde os til, da fremskridtet nærmest kom af sig selv.

    Forfatteren er et par generationer ældre end jeg, og beskriver i bogen de store globale tendenser og kultur fænomener som fandt sted i tiden og formår at perspektiverer det på en fremragende måde, som jeg ikke selv har tænkt over.

    Bogen absolut anbefalelsesværdig.


Find lignende bøger
Bogen Engang troede vi på fremtiden findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.