Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
I alle bogens 52 opskrifter indgår der bønner eller linser, der indeholder mange vigtige mineraler og vitaminer, bl.a. B-vitaminet folat, der gavner den naturlige celledeling. Det er desuden påvist, at bønner og linser forebygger forhøjet kolesterol og diabetes 2. Bønner og linser er yderst kaloriefattige og indeholder masser af kostfibre, så de er gode for fordøjelsen og den slanke linje. Endelig har de et højt proteinindhold, hvilket gør dem til et sundt og klimavenligt alternativ til kød. Halvdelen af opskrifterne er rent veganske, og når der bruges kød, er det som regel i form af fisk eller kylling. Bogen indeholder også helt traditionelle retter såsom lakseroulader, kyllingefrikadeller og pizza. I Danmark bliver der årligt købt 104 millioner pizzaer, men hvorfor ikke bage sin egen og følge bogens opskrift, hvor bunden er fuldkornsdej, der dækkes med en lækker linsesauce og velsmagende grønsager? Uddrag af bogen Herunder beskriver forfatteren, hvorledes man kan tilberede en kikærtesauce, der i den pågældende opskrift skal ledsage pestomarinerede laksefileter og frisk båndpasta: Klargør ingredienserne til kikærtesaucen: Hak de 2 løg i ikke alt for store tern. De svitses i olivenolie sammen med 200 g kogte kikærter, 3 fed presset hvidløg og 1 finthakket rød chili. Når løgene er blanke, tilsættes en dåse hakkede tomater og 70 g tomatpasta. Krydr saucen med 1 spsk. fiskesauce, ¼ tsk. salt, ¼ tsk. cayennepeber og ¼ tsk. oregano. Blandingen skal simre ca. 15 min. I de sidste 5 minutter skal ærterne koge med. Til sidst koges den friske fettuccine i 2 minutter. Husk lidt salt og olie i kogevandet. En lynhurtig middagsret – men superlækker! Om forfatteren Aksel Nissen er uddannet som lærer og har undervist både børn og voksne. Sideløbende hermed har han udgivet en lang række lærebøger. Interessen for madlavning har altid været til stede, og allerede som ung udarbejdede han sine egne opskrifter. Det var vigtigt, at hans børn fik sund mad.
Denne bog tager dig med på en kulinarisk rejse gennem fem af verdens mest anerkendte og spændende køkkener. De anvendte ingredienser og krydderier er forskellige fra land til land, men fælles for alle køkkener er, at der tilberedes sund, kostfiberrig – men kaloriefattig! – mad med masser af grønsager. I alle fem lande spiser de fleste også kød, som regel i form af fisk, fjerkræ og lam. Af klimamæssige årsager anvendes der dog ikke kød fra firbenede dyr i bogens opskrifter. Også under selve tilberedningen er der fokus på at skåne klimaet og spare på energiforbruget. Således bruges ovnen kun sjældent, da det kræver langt mindre tid at koge eller stege en ingrediens. I bogen findes der også ”one pot”-retter, hvor det hele tilberedes i en og samme gryde. Eksempelvis kan bulgur, quinoa eller linser fint koge sammen med rettens øvrige ingredienser. Det sparer både tid, energi og opvask!
Alle 52 opskrifter bestræber sig på at leve op til bogens titel. Der er virkelig tale om sund mad, hvor der bl.a. bruges rigtig mange grønsager. Bogen indeholder en hel del helt kødfrie retter, og proteinerne tilsættes her fx i form af quinoafrø eller linser. Ifølge ernæringseksperter er det sundt at spise fisk og kylling, men det er også den eneste form for kød, der indgår i nogle af retterne. Alle retter er yderst kaloriefattige, men rige på kostfibre, så de har absolut en slankende effekt og forebygger livsstilsygdomme. I bogen er der et klart fokus på at anvende klimavenlige ingredienser, men også tilberedningen sker så klimavenligt som muligt. Således bruges ovnen kun sjældent, da det kræver langt mindre tid at koge eller stege en ingrediens. Jo mindre tilberedningstid – jo mere klimavenligt! I bogen findes der også ”one pot”-retter, hvor det hele tilberedes i en og samme gryde. Om forfatteren Aksel Nissen er uddannet som lærer og har undervist både børn og voksne. Sideløbende hermed har han udgivet en lang række lærebøger. Interessen for madlavning har altid været til stede, og allerede som ung udarbejdede han sine egne opskrifter. Det var vigtigt, at hans børn fik sund mad.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.