Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bogen om bønner og linser

Bag om Bogen om bønner og linser

I alle bogens 52 opskrifter indgår der bønner eller linser, der indeholder mange vigtige mineraler og vitaminer, bl.a. B-vitaminet folat, der gavner den naturlige celledeling. Det er desuden påvist, at bønner og linser forebygger forhøjet kolesterol og diabetes 2. Bønner og linser er yderst kaloriefattige og indeholder masser af kostfibre, så de er gode for fordøjelsen og den slanke linje. Endelig har de et højt proteinindhold, hvilket gør dem til et sundt og klimavenligt alternativ til kød. Halvdelen af opskrifterne er rent veganske, og når der bruges kød, er det som regel i form af fisk eller kylling. Bogen indeholder også helt traditionelle retter såsom lakseroulader, kyllingefrikadeller og pizza. I Danmark bliver der årligt købt 104 millioner pizzaer, men hvorfor ikke bage sin egen og følge bogens opskrift, hvor bunden er fuldkornsdej, der dækkes med en lækker linsesauce og velsmagende grønsager? Uddrag af bogen Herunder beskriver forfatteren, hvorledes man kan tilberede en kikærtesauce, der i den pågældende opskrift skal ledsage pestomarinerede laksefileter og frisk båndpasta: Klargør ingredienserne til kikærtesaucen: Hak de 2 løg i ikke alt for store tern. De svitses i olivenolie sammen med 200 g kogte kikærter, 3 fed presset hvidløg og 1 finthakket rød chili. Når løgene er blanke, tilsættes en dåse hakkede tomater og 70 g tomatpasta. Krydr saucen med 1 spsk. fiskesauce, ¼ tsk. salt, ¼ tsk. cayennepeber og ¼ tsk. oregano. Blandingen skal simre ca. 15 min. I de sidste 5 minutter skal ærterne koge med. Til sidst koges den friske fettuccine i 2 minutter. Husk lidt salt og olie i kogevandet. En lynhurtig middagsret – men superlækker! Om forfatteren Aksel Nissen er uddannet som lærer og har undervist både børn og voksne. Sideløbende hermed har han udgivet en lang række lærebøger. Interessen for madlavning har altid været til stede, og allerede som ung udarbejdede han sine egne opskrifter. Det var vigtigt, at hans børn fik sund mad.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788772184395
  • Indbinding:
  • Indbundet
  • Sideantal:
  • 132
  • Udgivet:
  • 9. december 2019
  • Udgave:
  • 1
  • Størrelse:
  • 158x228x14 mm.
  • Vægt:
  • 369 g.
  På lager
Leveringstid: 1-3 hverdage
Forventet levering: 21. december 2024
Forlænget returret til d. 31. januar 2025
  •  

    Kan leveres inden jul

Beskrivelse af Bogen om bønner og linser

I alle bogens 52 opskrifter indgår der bønner eller linser, der indeholder mange vigtige mineraler og vitaminer, bl.a. B-vitaminet folat, der gavner den naturlige celledeling. Det er desuden påvist, at bønner og linser forebygger forhøjet kolesterol og diabetes 2. Bønner og linser er yderst kaloriefattige og indeholder masser af kostfibre, så de er gode for fordøjelsen og den slanke linje. Endelig har de et højt proteinindhold, hvilket gør dem til et sundt og klimavenligt alternativ til kød.
Halvdelen af opskrifterne er rent veganske, og når der bruges kød, er det som regel i form af fisk eller kylling. Bogen indeholder også helt traditionelle retter såsom lakseroulader, kyllingefrikadeller og pizza. I Danmark bliver der årligt købt 104 millioner pizzaer, men hvorfor ikke bage sin egen og følge bogens opskrift, hvor bunden er fuldkornsdej, der dækkes med en lækker linsesauce og velsmagende grønsager?
Uddrag af bogen
Herunder beskriver forfatteren, hvorledes man kan tilberede en kikærtesauce, der i den pågældende opskrift skal ledsage pestomarinerede laksefileter og frisk båndpasta: Klargør ingredienserne til kikærtesaucen: Hak de 2 løg i ikke alt for store tern. De svitses i olivenolie sammen med 200 g kogte kikærter, 3 fed presset hvidløg og 1 finthakket rød chili. Når løgene er blanke, tilsættes en dåse hakkede tomater og 70 g tomatpasta. Krydr saucen med 1 spsk. fiskesauce, ¼ tsk. salt, ¼ tsk. cayennepeber og ¼ tsk. oregano. Blandingen skal simre ca. 15 min. I de sidste 5 minutter skal ærterne koge med. Til sidst koges den friske fettuccine i 2 minutter. Husk lidt salt og olie i kogevandet. En lynhurtig middagsret – men superlækker!
Om forfatteren
Aksel Nissen er uddannet som lærer og har undervist både børn og voksne. Sideløbende hermed har han udgivet en lang række lærebøger. Interessen for madlavning har altid været til stede, og allerede som ung udarbejdede han sine egne opskrifter. Det var vigtigt, at hans børn fik sund mad.

Brugerbedømmelser af Bogen om bønner og linser



Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.